Kavuncu'dan Kurum'a 'rezerv alan' soruları: Valiliğin 'joker' yıkım ekibi olduğu doğru mu?

İYİ Parti Grup Başkanvekili Kavuncu, Hatay'da rezerv alan kapsamına alınan hasarsız konutlarda yaşayanların sorunlarını Meclis gündemine taşıdı. Kavuncu, Bakan Kurum'a, "Hatay'da valiliğe ait olduğu iddia edilen 'joker' yıkım ekibi gerçekten söz konusu mudur?" diye sordu

6 Şubat depremlerinin ardından Hatay'da rezerv alan kapsamına alınan hasarsız konutların valiliğe ait 'joker' yıkımı ekibi tarafından yıkıldığı iddiası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti Grup Başkanvekili Buğra Kavuncu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, "Hatay'da, rezerv alan kapsamına sokulup hakkında yıkım kararı alınan hasarsız konutlarda yaşayan vatandaşlarımızın sorunları gün geçtikçe artmaktadır. Az ve orta hasarlı binaların bulunduğu Odabaşı mahallesine yıkım için iş makineleri sokulmaya başlanırken, depremzedeler de duruma tepki göstermektedir" ifadelerini kullandı. Yıkım kararına karşı açılan davaların ve başvurular sonuçlanmadan harekete geçildiği yönündeki haberlere dikkat çekilen önergede, "Valiliğin 'joker' yıkım ekibi olduğu ve gece ansızın gelip binaları yıkabildiği de iddialar arasındadır" denildi. 

Kavuncu'nun önergede Kurum'a yönelttiği sorular şöyle: 

  • Rezerv alan uygulamasında yaşanan aksaklıklar bakanlığınız tarafından takip edilmekte midir?
  • Hatay'da valiliğe ait olduğu iddia edilen 'joker' yıkım ekibi gerçekten söz konusu mudur?
  • Hasarsız veya az ya da orta hasarlı konutlarda yaşayan vatandaşlarımız için, rezerv alan dahilinde alternatif bir uygulamanın söz konusu olması mümkün müdür?
  • Aynı ada içinde bulunan 4 bina ise koruma altındayken, aynı alandaki başka bir binanın yıkılacağına yönelik kararlar çıkmaktadır. Prosedür neye göre uygulanmaktadır?"
Villası kesici tel örgülerle çevrili olduğundan giremedik Kayıp Narin'in cansız bedeni bulundu Erzurum'a mevsimin ilk karı yağdı: Hava sıcaklığı 10 derece birden düştü Tüm dünyada acil durum ilan etti Amca Salim Güran beni ve ailemi öldürmekle tehdit etti Instagram'a Türkiye'de erişim yasağı getirildi