Memur-Sen'den zam teklifine ilk tepki: Kabul etmemiz mümkün değil, revize edilmeli

Hükümetin yaptığı zam teklifi sonrası ilk kez konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Gelen teklifi kabul etmemiz mümkün değil, revize edilmeli" dedi

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Kamu İşveren Heyeti'nin 2024'te ilk 6 ay için yüzde 14, ikinci 6 ay için yüzde 9 zam teklifi sonrası bulunan, "Gelen teklifi kabul etmemiz mümkün değil, revize edilmeli" ifadelerini kullandı.

Memur-Sen: Yeni teklifin gelmesini bekliyoruz

2024 yılı için yapılan zam önerisinin Merkez Bankası enflasyon hedefinin 10 puan altında olmasını yadırgadıklarını söyleyen Yalçın, "Vakit kaybetmeden yeni teklifin gelmesini bekliyoruz" dedi. Yalçın aynı zamanda başta kira yardımı olmak üzere bir dizi önerinin bugünkü teklifte yer almasını beklediklerini dile getirerek, tam müzakere istediklerini belirtti.

Kamu-Sen: Talepleri karşılayacak bir teklif değil

Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ise değerlendirmesinde; 'Bu teklif, kamu çalışanlarının talebini karşılayacak bir teklif değil. Dolayısıyla teklifin revize edilmesi gerekiyor' dedi.

KESK: Bu teklifi kabul etmemiz mümkün değildir

KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil hükümetin teklifi ile ilgili olarak; ''Bu masa bu teklifle yok hükmünde olduğunu ortaya koymuştur. Bu teklifi kabul etmemiz asla ve asla mümkün değildir'' ifadelerini kullandı. Öte yandan KESK, resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ise 16 Ağustos'tan itibaren iş bırakarak greve gideceğini duyurdu. Açıklamada "Bakanlık 2024-2025 yıllarını kapsayan #TİS teklifini açıkladı. Kamu emekçilerine ve emeklilere sefalet koşullarında yaşamayı dayatan TİS teklifini kabul etmiyoruz! 16 Ağustos'ta GREV'deyiz!" ifadeleri kullanıldı.

Ne olmuştu?

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde hükümet, zam teklifini açıkladı. Buna göre gelecek yılın ilk yarısı için yüzde 14, ikinci yarısı için yüzde 9 zam teklifi yapılırken 2025 yılı için ise zam teklifi ilk 6 ay için yüzde 6, ikinci 6 ay için yüzde 5 oldu.

Villası kesici tel örgülerle çevrili olduğundan giremedik Kayıp Narin'in cansız bedeni bulundu Erzurum'a mevsimin ilk karı yağdı: Hava sıcaklığı 10 derece birden düştü Tüm dünyada acil durum ilan etti Amca Salim Güran beni ve ailemi öldürmekle tehdit etti Instagram'a Türkiye'de erişim yasağı getirildi