Migros Ordu'da organik yumurta üretimine başladı

Migros, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Beni Hafife Alma Projesi (BHA) iş birliğiyle Ordu'da organik yumurta üretimine başladı. Üretilen organik yumurtalar, Türkiye'nin dört bir yanındaki Migros mağazalarında tüketicilerle buluşacak

Migros'tan yapılan açıklamaya göre, Ordu Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Beni Hafife Alma Projesi'nin (BHA) katkılarıyla Ordu Yumurta Üreticilerini Birliği tarafından üretilen organik yumurtalar ülkenin her köşesindeki tüketicilere ulaştırılıyor. 2021 yılında 35 milyon adet yumurta üretimi gerçekleştirilen proje kapsamında, yıllık 50 milyon adet yumurtanın tüketicilerle buluşturulması hedefleniyor. Migros'un desteğiyle yerel üretici ürünlerinin ulusal pazarda değer görmesini sağlayan iş birliği kapsamında birçok adım atıldı.

Yerel üreticileri destekliyoruz

Migros Ticaret AŞ Taze Ürünler Pazarlama Direktörü İbrahim Sözen, Türkiye'nin en büyük taze gıda alımı yapan perakende şirketi olduklarını belirterek, şunları aktardı: "Kurulduğumuz günden bu yana yerel üreticilerle omuz omuza çalışıyoruz. Gerek kooperatiflerle iş birliklerimiz gerekse yaptığımız doğrudan alımlarla yerel üretici ürünlerinin Türkiye'nin dört bir yanındaki mağazalarımızdaki raflarda yer bulmasını sağlıyor, müşterilerimizi en taze ve kaliteli ürünlerle buluşturuyoruz. Sözen, Ordu Yumurta Üreticileri Birliğine kayıtlı üreticilere sağlanan altyapı ve eğitim destekleriyle üretim kapasitesini, verimliliği önemli ölçüde artırdıklarını söyledi: “Geçtiğimiz yıllarda üretilen yumurta sayısı maksimum 50 bin adet iken, bu sayı 2021 yılında 35 milyon adede yükseldi. Yıllık 50 milyon adet yumurta üretim kapasitesine ulaşma hedefliyle çalışmalar sürüyor. Migros olarak, ülkemizin her köşesindeki üreticiye ulaşmaya, dünya standartlarında üretim yapmalarını ve sürdürülebilir tarımın devamlılığını sağlamaya devam edeceğiz."

Uluslararası standartlarda üretim

Verilen bilgiye göre, Migros Aile Kulübü, BHA ve Ortar Gezici Tarım Okulu tarafından üreticilere uygulamalı ve teorik olarak verilen eğitim serisi ile üreticilerin uluslararası standartlarda üretim yapması sağlanıyor. Kadın üreticilerin güçlenmesi ve üretimde daha fazla yer alması amacıyla kadın emekçilere öncelik veriliyor. Organik tavukçuluk başta olmak üzere yumurtacılık, etli ve damızlık tavuk yetiştiriciliğinden organik tarıma, maliyet ve pazarlamadan kooperatifçiliğe kadar pek çok farklı alanda verilen eğitimlerle verimli ve sürdürülebilir üretime katkıda bulunuluyor.
Batıkent metrosunda patlama yaşandı Dervişoğlu'ndan 'Bakırhan'a alkış' sorusuna yanıt: Bahçeli’nin yaptığı hiçbir şey beni şaşırtmaz ETIAS uygulamasından Türkiye etkilenmeyecek İpek Kıraç, babasının evlendiğini e-devlet'ten öğrendi 1 milyon Türk'e serbest dolaşım Meteoroloji'den 8 il için sarı kodlu uyarı