Muhalefet Anayasa Mahkemesi yolunda: 10 soruda sokak hayvanları düzenlemesi

Sokak hayvanlarıyla ilgili düzenleme 'Ötenazi' tartışmalarının gölgesinde bu sabah yasalaştı. CHP 'Katliam Yasası' için Anayasa Mahkemesi'ne başvurulacağını duyurdu. Peki ama kanun teklifiyle neler değişecek, süreç nasıl ilerleyecek?

Galerinin tamamı için tıklayınız

Sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Teklif, Genel Kurula katılan 500 milletvekilinden 275'inin oyuyla kabul edilirken, 224 milletvekili "ret" oyu verdi, 1 milletvekili "çekimser" kaldı. Kanunla "yakala-kısırlaştır-sal" metodu terk ediliyor, sahipsiz hayvanların bakımevlerinde barındırılması ve rehabilite edilmesi öngörülüyor.  Muhalefet 'ötenazi-katilam' tartışmaları gölgesinde kabul edilen kanunu, Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğini ve kanunu uygulamayacağını açıkladı. Peki ama Meclis'te sert tartışmalara ve protestolara neden olan tartışmanın nedeni ne?

Özgür Özel: Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağız / Haber Detay-Tıkla Oku

'Meclis İdare Amiri' Özalan'dan kürsüdeki Şık'a yumruk Paris 2024 Olimpiyat Oyunları kapanış seremonisinden görüntüler Ters Yüz 2 dünya çapında 1 milyar doları aştı Çanakkale yangınında 21 saat geride kaldı Emekli promosyonu 20 bin TL'ye dayandı Süper Ay ve kısmi ay tutulması Türkiye'den görüntülendi