Sabancı Cumhuriyet Seferberliği kapsamında deprem bölgesinde yeni proje

Cumhuriyet Seferberliği kampanyasını deprem bölgesine taşıyan Sabancı Holding, Sabancı Hatay Kuluçka Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi. Projeyle gençlerin ve kadınların yeniden ekonomik ve sosyal hayata kazandırılması ve yeni iş fırsatları yaratılması hedefleniyor

Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Cenk Alper, "Hatay'ı terk etmek zorunda kalanların geri gelmesini istiyorsak, onlara en kısa zamanda iş ve eğitim fırsatları sunmalıyız. Bu nedenle Sabancı Vakfı, 3 ay gibi çok kısa bir sürede Topluluk şirketlerimizle birlikte Hatay'da 3 okul açtı." dedi. Sosyal sorumluluk hareketi Sabancı Cumhuriyet Seferberliği ile Cumhuriyet'in 100'üncü yılının coşkusunu sahada çalışarak kutlamaya devam eden Sabancı Topluluğu, deprem bölgesinin yerel kalkınmasına destek olacak önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Hatay'da açılan Sabancı Hatay Kuluçka Merkezi ile deprem felaketi nedeniyle bölgeyi terk etmek zorunda kalan vatandaşların bölgeye geri dönmesi, gençlerin ve kadınların yeniden ekonomik ve sosyal hayata kazandırılması, yeni iş fırsatları yaratılması, bölgede bulunan girişimcilerin Türkiye ve dünya girişimcilik ekosistemine entegre edilmesi amaçlanıyor. Habitat Derneği ile Sabancı Topluluğu şirketleri Brisa, Kordsa, Temsa ve Teknosa'nın işbirliğiyle hayata geçirilen Sabancı Hatay Kuluçka Merkezi'nin açılışı, Sabancı Cumhuriyet Seferberliği etkinlikleri kapsamında gerçekleştirildi.

"Hatay, tüm Türkiye'nin şahsi meselesi"

Açılışta konuşan Sabancı Holding CEO'su Cenk Alper, Cumhuriyet'in 100'üncü yılında Hatay'da böylesine özel bir projeyi hayata geçirmekten gurur duyduklarını söyledi. 6 Şubat depremlerinin acısını ve üzüntüsünü hala derinden yaşadıklarını vurgulayan Alper, "7 bine yakın Topluluk çalışanımız depremlerden doğrudan etkilendi. Sabancı Topluluğu olarak, 21 çalışma arkadaşımızı ve çalışanlarımızın ailelerinden yaklaşık 1000 kişiyi kaybettik. 2 bin 343 çalışanımız evini yitirdi. Öte yandan, bölgedeki vatandaşlarımız için tüm ekonomik ve sosyal hayat yerle bir oldu. Bugün hala, Hatay nüfusunun yaklaşık üçte biri şehirlerinden uzakta. Şunu unutmamalıyız, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün meşhur sözündeki gibi, Hatay her bir Cumhuriyet sevdalısının, tüm Türkiye'nin, hepimizin 'şahsi meselesi" şeklinde konuştu.

"Eğitim ve kalkınma çağdaşlaşmanın en önemli unsurlarından"

Alper, 2021'de başlattıkları "Sabancı Cumhuriyet Seferberliği"nin aradan geçen kısa sürede Türkiye'nin en geniş katılımlı sosyal sorumluluk hareketine dönüştüğünü belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sabancı gönüllerimiz bu iki yılda toplam 120 bin saatlerini seferberliğe ayırdı. Müthiş bir özveriyle müthiş bir adanmışlıkla bu etkinliklerde yer aldılar. Bu topraklara olan sevgilerini, inançlarını gösterdiler. Cumhuriyeti kutlamanın ötesinde, Cumhuriyeti yaşattılar. Atatürk'ün bizlere bıraktığı mirasa sahip çıktılar. Bu yıl Sabancı Cumhuriyet Seferberliği'nin ana odağı da birer Cumhuriyet meselesi olan eğitim ve kalkınma. Bu iki konu bugün deprem bölgesinin de ana meselesi. Hatay'ı terk etmek zorunda kalanların geri gelmesini istiyorsak, onlara en kısa zamanda iş ve eğitim fırsatları sunmalıyız. Bu nedenle Sabancı Vakfı, 3 ay gibi çok kısa bir sürede Topluluk şirketlerimizle birlikte Hatay'da 3 okul açtı. Sabancı gönüllülerimiz uzun bir süredir burada. Büyük bir istekle saha etkinliklerimiz devam ediyor."

"9 ay boyunca sahadan hiç ayrılmadık, ayrılmayacağız"

Açılışı gerçekleştirilen Sabancı Hatay Kuluçka Merkezi'ne ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Alper, merkezin sürekli ilerlemenin, aklın, bilimin bir sembolü, gençlere olan sonsuz inançlarının, kadınlara ve girişimcilere verdikleri değerin net bir göstergesi olduğunu dile getirdi. Alper, "Habitat Derneği ile Topluluk şirketlerimiz Brisa, Kordsa, Temsa ve Teknosa'nın işbirliğiyle hayata geçirdiğimiz bu merkez Sabancı'nın 'Bu topraklardan kazandığını, bu toprakların insanıyla paylaşma' prensibinin bir örneği, bu ülkeye verdiği sözün bir karşılığı." dedi.

Sabancı Hatay Kuluçka Merkezi ile bölgede yerel bir kalkınma platformu oluşturacaklarını, özellikle gençlere ve kadınlara iş kurma ve yürütme konusunda yeni yetkinlikler ve beceriler kazandıracaklarını belirten Alper, konuşmasını şöyle sürdürdü: "İşbirliği ağları oluşturmalarını sağlayacağız. Eğitim programlarımız, hızlandırılmış mentörlük ve fikir geliştirme platformlarımızla Sabancı Topluluğu'nun teknoloji ve insan kaynakları gücünü seferber ediyoruz. Bölgede gerçekleştirdiğimiz farklı etkinliklerle Türkiye'de toplumsal kalkınmaya örnek olacak farklı bir modeli bu toprakların kullanımına sunuyoruz. Bugün Sabancı Topluluğu'nun üst yönetim ekibi arkadaşlarım da Sabancı gönüllüsü olarak burada. 9 ay boyunca tüm ekip sahadan hiç ayrılmadık. El uzatmaktan hiç geri durmadık. Bu toprakların kıymetini bilmeye devam edip, insanlarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz. 100 yıllık Cumhuriyet'in 98 yılına şahitlik eden bir Topluluk olarak, bizim Cumhuriyet değerlerinden, Atatürk ilkelerinden, aile olmaktan, birlik ve beraberlikten anladığımız tam olarak budur."

Topluluktan yapılan açıklamaya göre ise bu yıl üçüncüsü düzenlenen Sabancı Cumhuriyet Seferberliği kapsamında 2 yıl boyunca 22 bin Sabancı gönüllüsü 48 şehirde 270 etkinlik düzenledi. İklim acil durumu ile mücadeleden toprak rehabilitasyonu ve fidan dikimine, biyoçeşitliliğe destekten okul yenilemeye, çevre temizliğinden gençlerin geleceğe hazırlanması ve kadının iş gücüne katılımına kadar pek çok alanda çalışmalar yapıldı.

Batıkent metrosunda patlama yaşandı Yenidoğan çetesi skandalı 4 ile daha sıçradı Dervişoğlu'ndan 'Bakırhan'a alkış' sorusuna yanıt: Bahçeli’nin yaptığı hiçbir şey beni şaşırtmaz Kürtlere TC devletinin sahibi olmayı teklif ediyorum Bakanlık satışını yasakladı Meteoroloji'den 8 il için sarı kodlu uyarı