Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ için tahliye talebi

DEM Parti, eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile MYK üyelerinin tahliye edilmesi talebiyle mahkemeye başvurdu. DEM Parti Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu'nun açıklamasında, AİHM'in Demirtaş hakkındaki 8 Temmuz 2025 tarihli kararına atıf yapıldı

Eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın tahliyesi için mahkemeye resmi başvuruda bulunuldu. DEM Parti Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, "Kobanî Kumpas Davasında yıllardır hukuksuzca rehin tutulan HDP önceki dönem Eş Genel Başkanları ve MYK üyelerinin tahliyesi için Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesinden talepte bulunduk" denildi. 

AİHM kararına atıf yapıldı

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Demirtaş hakkında 8 Temmuz 2025 tarihli kararına atıf yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Karar ile bir kez daha Kobanî Kumpas Davasının hukuka aykırı olduğu ve Selahattin Demirtaş ve dolayısıyla diğer rehin tutulan siyasetçi arkadaşlarımızın tutukluluğunun siyasi amaçlı olduğunu tespit edilmiştir. AİHM kararı ile hukuki dayanaktan yoksun olduğu tespit edilen dosyada, hukukun üstünlüğü ilkesine bağlı kalınarak tüm arkadaşlarımız hakkında derhal tahliye kararı verilmelidir."

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde 2026 fiyatları hesaplandı Maaşlardan yüzde 3 kesinti yapacak düzenleme 2026'da Dünyanın en iyi 100 yemeği açıklandı Bu bölgelerden konut satın almayın, kiralamayın ABD vergileri siparişleri vurdu: Asya’da üretim sendeledi Bu fotoğraf bize çok şey anlatıyor