Siyasilerden 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü mesajları

Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen ve temelinde kadınların hak ve özgürlüklerinin güvence altına alınması bulunan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle pek çok kişi sosyal medyadan mesaj ve temmennilerini paylaşıyor. İşte siyasi parti liderleri ve siyasetçilerin mesajlarından öne çıkanlar

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk birçok Avrupa ülkesinden önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanısa da bugün parlamentoda görev yapan kadın milletvekillerinin oranı sadece yüzde 17,3. Yine de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde siyasetin önde gelen isimleri kadınları unutmadı: 

Mustafa Şentop: Sevgi ve şefkati yüreklerden hayatlara taşıyan, tüm insanlık için merhamet duygularını yeryüzünde iyilik hareketine dönüştüren, en zor zamanlarda yüksek kalbî hassasiyet ve cesaretle en önde yürüyen kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum.


Fuat Oktay: Sevgi ve fedakarlıklarıyla hayatın her alanına dokunan, başta şehit annelerimiz ve deprem bölgesinde fedakarca görev yapan kadınlarımız olmak üzere, varlıklarıyla insanlığa umut olan kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.

Kemal Kılıçdaroğlu: Kadınların, örgütlü bir hak mücadelesi verdikleri düzende önünde hiç kimsenin duramayacağına inancım sonsuzdur. Fırsat eşitliğinin sağlandığı, kadınların hayatın her alanında güçlü ve etkin olduğu bir Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz.

Meral Akşener: Mutlu, güçlü ve zengin bir Türkiye kadınlarla mümkün. Bu yolda yılmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğim. Söz veriyorum.

Pervin Buldan: Rant siyasetinizin ürünü olan binalarınız kadar çürük erkek egemen zihniyetiniz kadınlara yenilecek. Buradayız, öfkeliyiz, mücadelemize devam edeceğiz!

Ali Babacan: Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. İnanıyorum ki ülkemiz çok yakında mutlu kadınların ülkesi olacak.

Gültekin Uysal: Kadınların sokakta arkalarına bakmadan yürüyebildiği, erkeklerin eline bakmadan yaşayabildiği, "kota"lara bakılmaksızın temsil kabiliyetine erişebildiği, "iyi hâl"e bakılmadan kararların verildiği, ellerin kalkmadan durdurulabildiği bir Türkiye hayal ediyoruz.

Temel Karamollaoğlu: Şiddetin olmadığı ve emeğin karşılığının eksiksiz alındığı bir dünya temennisiyle; akıl, vicdan, şefkat ve sevgileri ile bulundukları her yeri güzelleştiren, daha yaşanabilir kılan merhametin ve fedakarlığın timsali tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum.

Muharrem İnce: Başta şehit yakını ve şiddet mağduru kadınlarımız olmak üzere; tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun. Bu düzeni kadınlarla birlikte değiştireceğimize dair olan inancım tam.

Ümit Özdağ: "Dünyadaki her şey kadının eseridir" diyen Mustafa Kemal Atatürk'ten aldığımız vazife ile ülkemizi kadınlar için huzurlu, eşit ve özgür kılmak için gece gündüz çalışacağız. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun...


Mansur Yavaş: Asla yıkılmayan değerlerimizin ışığında, kadın erkek yan yana umutlu bir geleceğe doğru yürüyoruz. Buruğuz ama asla umutsuz değiliz. Umuda birlikte yürüyeceğiz. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun.

Ekrem İmamoğlu: İBB’nin kadınları depremzede kadınların yanında.

Hangi banka emekliye ne kadar promosyon veriyor? Bugün başlıyor: Hangi banka emekliye ne kadar promosyon verecek? Sigaraya bu kez indirim geldi 500 bin liranın aylık getirisi ne kadar? Oscar’ın en büyük hayal kırıklığı Önce çıplak çıktı sonra toga giydi