Dünya'nın oluşumuna ışık tutacak: OSIRIS-REx'in dönüş anı böyle görüntülendi

NASA'nın 2016'da fırlatılan Bennu asteroidinden kayaç örneği almakla görevlendirilen OSIRIS-REx kapsülü, Dünya’ya döndü. Toplanan kayaç örneklerinin, Dünya'nın oluşumu hakkında yeni bilgiler sunması bekleniyor. İşte OSIRIS-REx'in iniş anına ilişkin görüntüler

This browser does not support the video element.

NASA'nın OSIRIS-REx kapsülü, bir asteroitten aldığı toz örnekleriyle Pazar günü mermiden 15 kat daha hızlı bir şekilde Dünya atmosferine girerek güvenli bir şekilde iniş yaptı. 

Bir araba lastiği büyüklüğündeki kapsül, saniyede 12 kilometrelik hızıyla gökyüzünde bir ateş topu oluşturdu. Kapsülün hızı, ısı kalkanı ve paraşütlerle yavaşlatıldı ve ABD'nin Utah eyaletinde Batı Çölü'ne yumuşak iniş yaptı.

Kapsülün getirdiği yaklaşık 250 gram ağırlığındaki örnekler, analiz edilmek üzere Teksas'taki Johnson Uzay Merkezi'ne götürüldü. Dağ büyüklüğündeki asteroit Bennu'dan aldığı bir avuç tozu getirecek kapsülün, en derin sorulara yanıt vermesi bekleniyor: Nereden geliyoruz?

SpaceX, Uluslararası Uzay İstasyonu'na kargo mekiği gönderdi Tüm şehitlerimize şükranlarımı sunuyorum Ax-3 ekibi ISS'e giriş yaptı Ax-3 ekibinin ISS'e kenetlenme anı Gezeravcı'nın uzaydaki ilk sözü: İstikbal göklerdedir Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Gezeravcı'nın yer aldığı Ax-3 misyonunun yolculuğu başladı