Yapay zeka robotları gündelik hayatta nasıl kullanılır?

Geçen yıldan bu yana popülerliği git gide artan sohbet robotlarına, gerekli komutlar verildiğinde birçok işi halledebiliyor. Forbes, günlük hayattaki işler için yapay zeka robotlarının nasıl kullanılacağını derledi

ChatCPT ve Bard gibi yapay zeka temelli sohbet robotları sözleşme hazırlanmasında, çeşitli uygulamaların kodlanmasında gibi etkileyici girişimler gerçekleştirerek popüler bir hale geldi. Sohbet robotları aynı zamanda e-posta yazmak gibi günlük görevlerde de yardımcı olabilir. Google’ın Bard programı makaleleri, web sayfalarını özetlemede, doğum günü partisi planlamada  zor kararlarda liste oluşturmada yardımcı olabiliyor. 

ChatGPT ve Bard gibi programların da kendine özgü eksiklikleri var. Örneğin Bard'ın limitli bir iletişim özelliği varken ChatGPT'nin bilgi kaynakları 2021 yılıyla sınırlı. New York Times'ın haberine göre iki programında yanlış bilgiler verdikleri ve yanlış çeviriler yaptıkları da biliniyor. ChatGPT, Biden hakkında pozitif bir şiir yazdığı, Trump için yazmadığı için eleştirildi. Ancak Forbes'a göre son aylarda gündemden düşmeyen sohbet robotlarını günlük işleriniz için faydalı bir şekilde kullanabilirsiniz. 

Öğünleri planlayın

International Journal of Behavioral Nutrition and Physical Activity dergisinde yayınlanan bir çalışmaya göre öğünleri önceden planlamanın daha geniş gıda çeşitliliği ve düşük obezite oranları gibi büyük faydaları var. Bunu deneyimleyen TikTok kullanıcılarına göre ChatGPT, herhangi bir diyet için yemek listesi oluşturabiliyor. Örneğin, her gün karşılanması gereken bir kalori veya protein hedefi varsa, ChatGPT buna uygun bir yemek planı yapabilir. Hatta diyet kısıtlamalarını (ör. vejetaryen diyet, fındık alerjisi) dikkate alabilir ve yemekler için bir alışveriş listesi oluşturabilir. 

Seyahatleri planlayın

ChatGPT, seyahat ederken yemek, turistik yerler ve geziler hakkında öneriler için iyi bir araçtır. Bir destinasyonun adını yazarak iyi yemek yerleri sorulduğunda sohbet robotu, açıklamalarla birlikte restoranların listesini verir. Aynı zamanda yapay zeka robotu, otel fiyatlarını sıralamak için bir seyahat planının tüm aşamalarında da faydalı olabilir. Örneğin Bard, tarih aralığı verdiğinizde en uygun uçuşları sıralayabiliyor. 

Finansal plan

ChatGpt finansal konularda da destek olabilir. Aylık kazancınızı ve giderlerinizi yazdığınızda sizin için bir finansal plan oluşturabilir. Robot, faturalardan sonra kalan gelir, harcamalar hesaplanarak 3 ile 6 ay kadar sürede olası yaşam harcamaları, emeklilik planı için olası bütçe, ya da ev veya araba alma hedeflerinden sonra olası kalacak bütçe ile ilgili bilgiler verebiliyor.

E-posta hazırlama

Yapay zeka, e-postalara yanıt yazarak iş yükünü hafifletmeye yardımcı olabilir. Örneğin, Bard'a gelen bir e-postayı gönderip ne üzerine bir cevap vermek istediğinizi belirtirseniz sizin yerinize üç taslak hazırlayacaktır. Bununla birlikte, e-postayı kendisinin göndermesi istendiğinde, Bard göndereceğini söylüyor, ancak alıcıya yanıtın bir yapay zekadan geldiğini bildiren bir feragatname ekleyecek. Aslında e-postayı göndermiyor sadece kullanıcının kopyalayıp yapıştırması için metni çıkarıyor.

Batıkent metrosunda patlama yaşandı Dervişoğlu'ndan 'Bakırhan'a alkış' sorusuna yanıt: Bahçeli’nin yaptığı hiçbir şey beni şaşırtmaz Bakanlık satışını yasakladı 1 milyon Türk'e serbest dolaşım Meteoroloji'den 8 il için sarı kodlu uyarı Yetişkin filmi izleyip sıcak çatışmaya giriyorlar