Yalan beyan iddiası: Mar-A-Lago soruşturmasında Trump'ın avukatları da sorgulanıyor

ABD'de Adalet Bakanlığı müfettişleri, Haziran ayında Trump'ın evindeki tüm belgelerin iade edildiğine dair belge imzalayan avukatıyla görüştü. Trump’ın avukatlarından Christina Bobb'un yalan beyanla suçlanabileceği söyleniyor

ABD eski başkanı Donald Trump’ın avukatlarından Christina Bobb, Mar-A-Lago malikanesinde bulunan Beyaz Saray belgelerine yönelik soruşturmanın bir parçası olarak Adalet Bakanlığı müfettişleriyle bir araya geldi. Bobb, Haziran ayında malikanede daha fazla gizli belge bulunmadığına dair bir belge imzalamasına dair ifade verdi.  

NBC News ve The Guardian’ın yakın kaynaklara dayandırdığı haberlerine göre Bobb, cuma günü Washington DC’de federal müfettişlerle konuştu. Adalet Bakanlığı’nın Ağustos ayında yayınladığı mahkeme dosyalarına göre Bobb, 3 Haziran’da malikanede tutulan tüm gizli belgelerin teslim edildiğine dair bir belge imzaladı. 

NBC ve Guardian, belgenin Bobb değil Trump’ın diğer avukatı Evan Corcoran tarafından kaleme alındığını bildirdi. Bobb, müfettişlere, ona söylenen bilgilere dayanarak daha fazla belge kalmadığına dair yeminli ifade için yeniden yazılan bir belgeyi imzaladığını söyledi. Bobb, Corcoran'ın kendisine bu bilgiyi sağlayan kişi olduğunu da ekledi.  

Adalet Bakanlığı, bu belgenin imzalanmasından sonra evde daha fazla belge bulunması nedeniyle Haziran ayında verilen beyanları sorguluyor. Ağustos ayında hazırlanan dosyaya göre, Haziran’da müfettişlere yalan söylemeleri durumunda bu soruşturma Trump’ın avukatları için de yasal sorumluluk doğuruyor. 

Adalet Bakanlığı’nın yayınladığı belgelere göre, Haziran ayında Bobb, 38 gizli belgenin iade edildiğini bildirdi. Hükümet daha sonra Ağustos ayında Mar-A-Lago'da yaptığı aramada 103 belge ve 11 binden fazla belge daha buldu.

Hangi banka emekliye ne kadar promosyon veriyor? Bugün başlıyor: Hangi banka emekliye ne kadar promosyon verecek? Sigaraya bu kez indirim geldi 500 bin liranın aylık getirisi ne kadar? Oscar’ın en büyük hayal kırıklığı Önce çıplak çıktı sonra toga giydi