Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan Ürdün'e 30 milyon euro'luk hibe

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Ürdün Hükümeti ile ülkede atık su arıtma tesisinin inşasını finanse edecek 30 milyon euro tutarında hibe anlaşması imzaladı

Ülkenin resmi haber ajansı PETRA'da yer alan haberde, Avrupa Birliği'nin (AB) Ürdün'deki atık su arıtma tesisine EBRD üzerinden ek ödenek yapacağı belirtildi.

AB'nin Ürdün'e sağlayacağı hibenin 30 milyon euro olacağına işaret edilen haberde, hibe anlaşmasının Uluslararası Planlama ve İşbirliği Bakanı Zine Tavkan ile EBRD Başkanı Odile Renaud-Basso tarafından imzalandığı aktarıldı.

Haberde sözlerine yer verilen Ürdün Uluslararası Planlama ve İşbirliği Bakanı Tavkan, başkent Amman'ın doğusundaki el-Gabavi bölgesinde inşa edilecek atık su arıtma tesisinin önemine dikkati çekti.

Bugünkü anlaşmaya sağlanacak 30 milyon euro'yla birlikte Gabavi'deki tesisin toplam 71,3 milyon euro ile finanse edileceğinin altını çizen Tavkan, EBRD tarafından ayrıca 41,3 milyon euro'luk kredi sağlanacağına dikkati çekti.

Hangi banka emekliye ne kadar promosyon veriyor? Bugün başlıyor: Hangi banka emekliye ne kadar promosyon verecek? Sigaraya bu kez indirim geldi 500 bin liranın aylık getirisi ne kadar? Oscar’ın en büyük hayal kırıklığı Önce çıplak çıktı sonra toga giydi