Rusya'da yılın ilk faiz artışı

Rusya Merkez Bankası bu yıl politika faizini ilk kez artırdı. Banka faizi iki puan artışla yüzde 18'e çıkardı

Rusya Merkez Bankası, enflasyondaki hızlanmanın etkisiyle bu yıl ilk kez faiz artışına gitti. Rusya Merkez Bankası politika faizini iki puan artışla yüzde 18'e çıkardı.

"Çok daha sıkı parasal koşullar gerektirmekte"

Karar metninde yetkililer önümüzdeki toplantılarda daha fazla faiz artışının gerekliliğini değerlendireceklerini söyledi. Metinde, “Enflasyonun yeniden düşmeye başlaması için para politikasının daha da sıkılaştırılması gerekiyor. Enflasyonun hedefe dönmesi, daha önce tahmin edilenden çok daha sıkı parasal koşullar gerektirmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Yetkililer, sürekli olarak arzı aşan iç talep, Kremlin'in Ukrayna'ya açtığı savaşın aşırı ısınmasına neden olduğu bir ekonomi ve benzeri görülmemiş derecede sıkı bir işgücü piyasasıyla mücadele etmek zorunda. Rusya Merkez Bankası'nın Haziran ayında faiz oranlarına ara vermesinden bu yana Rusya'da fiyat artışları hızlandı ve yüzde 4'lük hedeften uzaklaşıldı. Son rakamlar ülkede enflasyonun yüzde 9'a çıktığına işaret etti.

Tüm dünyada acil durum ilan etti Instagram'a Türkiye'de erişim yasağı getirildi Olimpiyat madalyaları 1 haftada bozuldu PM sigara grubuna zam Yeşil pasaport bundan sonra ayrıcalık olmaktan çıkacak mı? Beyaz Saray 'Rahatsız'