S&P 500, Nasdaq ve Dow Jones günü düşüşle kapattı

New York borsası, günü düşüşle tamamladı. Kapanışta Dow Jones endeksi yüzde 0,12 azalışla 32.394,25 puana düştü. S&P 500 endeksi yüzde 0,15 azalarak 3.971,53 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,45 kayıpla 11.716,08 puana indi

ABD'de 2 yıllık hazine tahvili getirileri yeniden yüzde 4'ün üzerine çıkarken, pay piyasalarında negatif bir seyir izlendi. Martta beklentilerin üzerinde gelen Conference Board Tüketici Güven Endeksi, aylık bazda 0,8 puan artarak 104,2'ye çıktı.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkan Yardımcısı Michael Barr, ABD Senatosunda, son banka iflasları ve federal düzenleyicilerin müdahalesine ilişkin düzenlenen oturumda, ülkenin bankacılık sisteminin güçlü sermaye ve likiditesi ile sağlam ve dirençli olduğunu ifade etti.

İflas eden Silikon Vadisi Bankası (SVB) yönetiminin, net faiz oranı ve likidite risklerini ele almakta başarısız olduğunu söyleyen Barr, SVB'nin gerekli önlemleri almadığını savundu.

Barr, SVB'nin iflasından sonra Fed'in düzenlemelerini gözden geçirdiğine işaret ederek, 100 milyar doların üzerinde varlığa sahip firmalar için sermaye ve likidite standartlarını güçlendirme ihtiyacını öngördüğünü kaydetti.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy, ABD Başkanı Joe Biden'a temerrüde yol açabilecek 31,4 trilyon dolarlık borç limiti konusunda müzakereleri başlatma çağrısında bulundu.

Hangi banka emekliye ne kadar promosyon veriyor? Bugün başlıyor: Hangi banka emekliye ne kadar promosyon verecek? Oscar’ın en büyük hayal kırıklığı Önce çıplak çıktı sonra toga giydi Dünya buna hazır değil Ödemden kurtulmanın 7 etkili yolu