Aysu Türkoğlu

2 Mayıs 2001 doğumlu olan Aysu Türkoğlu Bodrum'da dünyaya geldi. 2019 yılında Bodrum Fen Bilimleri Lisesinden mezun oldu. Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Bölümünde öğrenim gören Türkoğlu yüzmeye ablasından örnek alıp, ilk olarak 7 yaşında Bodrum Spor Yüzme Kulübü’nde başladı.

14 yaşında da yüzmenin açık su branşıyla devam etti. Genel olarak 5-7,5-10 kilometrelik mesafelerde yarışıyor. İlk katılmış olduğu uluslararası Aquamasters yüzme yarışmasında 6 Km’lik parkurda kadınlar klasman 1.si oldu. 2022 Temmuz ayının 29’u 30’a bağlayan gecesinde İngiltere ile Fransa arasında bulunan Manş Denizini 16 saat 28 dakika ve 60 kilometre yüzerek geçen en genç Türk sporcusu oldu. Aysu Türkoğlu, Kuzey İrlanda ile İskoçya arasındaki Kuzey Kanalı'nı yüzerek geçen ilk Türk kadın ve en genç Türk sporcu oldu.

Her tökezlediğimde daha da güçlü kalktım
Karanlıkta 7 saat 21 dakika yüzdü köpek balıklarına meydan okudu Aysu Türkoğlu rekor için kulaç atıyor
Rekortmen sporcu Bodrum'da büyük coşkuyla karşılandı Cumhuriyetimize armağan olsun Buzlu küvetten yeni bir rekora Cumhuriyet'in 100. yılında başarmak çok özel Aysu Türkoğlu, Kuzey Kanalı'nı yüzerek geçerek adını tarihe yazdırdı Siyasi isimlerden Türkoğlu'na ardı ardına tebrik mesajları İrlanda-İskoçya arasındaki Kuzey Kanalı'nı geçmeye hazırlanıyor Cumhuriyet tarihinde bir ilke imza atacak 'Aysu Olayı'ndan notlar Aysu Türkoğlu, Bodrum'da davul zurnayla karşılandı Bodrum'daki Manş buluşmasında yaşananlar Bodrum'da Manş buluşması: Aysu, Say konserine gidiyor Aysu Türkoğlu'ndan teşekkür mesajı "Aysu’ya Truva sonatını hediye edeceğim" 200 metre kaldı dediklerinden sonra 3 saat yüzdüm Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Aysu'ya tebrik Mutluluk gözyaşları