Özgür Özel

Özgür Özel, 1974 yılında Manisa’da doğdu. İzmir Bornova Anadolu Lisesi Almanca Bölümü ve Manisa Lisesi’nde orta ve lise öğretimini, Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamladı.
1999 yılında serbest eczacılığa başladı.

Manisa Eczacı Odası’nda, 2001-2007 yılları arasında bir dönem Genel Sekreterlik ve iki dönem Oda Başkanlığı görevlerinde bulundu. Aynı yıllarda Manisa Akademik Odalar Birliği Dönem Sözcülüğü ve Başkanlığı görevlerini yürüttü.

Uluslararası Eczacılık Federasyonu, Avrupa Birliği Eczacılık Grubu, Avrupa Eczacılık Forumu gibi uluslararası örgütlere üyeliği bulunmaktadır. 2007 yılı ve 2011 yılları arasında Türk Eczacıları Birliği’nde bir dönem Saymanlık, iki dönem Genel Sekreterlik görevlerini yürüttü.

24. , 25. 26. Ve 27. 28. dönemlerde Manisa Milletvekili seçildi. 25. 26. ve 27. Dönemlerde CHP Grup Başkanvekili, 28.dönemde CHP Grup Başkanı seçildi.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, CHP Cezaevleri İzleme ve İnceleme Komisyonu, CHP Üniversitelerin ve Öğrencilerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu ve TBMM Soma Maden Araştırma Komisyonu üyeliği görevlerini üstlendi.

24 Haziran 2015’te CHP Grup Başkanvekili oldu.

Bu yıl 14 Mayıs'ta yapılan seçimlere kadar bu görevini sürdüren Özel, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun milletvekili olmaması nedeniyle, CHP’nin ilk “genel başkan olmayan grup başkanı” oldu.

Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı olup CHP Meclis Grubu'na veda ederken ağlamıştı.

Özel, 14 ve 28 Mayıs seçimleri sonrası, CHP'de parti içinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun başlattığı “değişimciler” kanadında yer aldı.

Özel'in genel başkan adaylığı da ilk kez bu dönemde gündeme geldi. İlk başta açıkça adaylığını ilan etmeyen ancak kendisine “sorumluluk düşerse de, sorumluluk almaktan kaçmayacağını” söyleyen Özel, Ekrem İmamoğlu’nun kararını netleştirmesini bekledi.

İmamoğlu’nun yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmak istediğini açıklaması sonrası, genel başkan adaylığında karar kıldı.

İmamoğlu ve ekibi, Özel’e desteğini açıkladı. Özel, 15 Eylül’de genel başkan adaylığını ilan etti.

Türkiye’nin “ikinci yüzyılı”nda yapılan ilk kurultayda (CHP 38. Olağan Kurultayı) Özel, CHP Genel Başkanı seçildi.

Almanca ve İngilizce bilen Özgür Özel, Ecz. Didem Özel ile evlidir ve İpek adında bir kızları vardır.

Samsun'da Gazi'nin partisini birinci parti yapmak zorundayız
Anayasa yapmanın birinci şartı ona uymak Milletin vekilleri tasarrufun dışında kalmasın
Çocuklarını yitiren anneleri aradı Yumuşama falan değil 'normalleşme' diyoruz Kuru kuruya kavgayı özleyenler özlemeye devam etsin Müfredattan endişe duyanları, laik eğitim isteyenleri bekliyoruz Net konuştu, partilileri uyardı TBMM'de görüşecekler Özgür Özel Devlet Bahçeli'yi ziyaret edecek 'Bunlar öz güvensiz dönemden kalan meseleler' Özgür Özel: Sinan Ateş suikasti iddianamesi pek çok gerçeği gizlemeye çalışıyor Attığı tweet'i üstüme almamıştım Ahlatlıbel'de 2,5 saatlik görüşme İlk fırsatta ziyaret edeceğim Tarihi zirvenin ardından AK Parti ve CHP'den ilk açıklamalar Erdoğan-Özel görüşmesinden ilk fotoğraflar CHP'nin önceki genel başkanlarını aradı Erdoğan ile Özel AK Parti Genel Merkezi'nde bir araya gelecek Bu müfredatı reddediyoruz