Netflix’in sinemalarda yayınladığı ilk filmi Knives Out 2, 13,3 milyon dolar kazandırdı

Netflix, Glass Onion: A Knives Out Mystery filmini platformda yayınlamadan önce sinemalarla anlaşarak vizyona soktu. Film, şirkete beş günde 13,3 milyon dolar kazandırdı. Knives Out'un devamı olan film 23 Aralık'ta platformda yayınlanacak

Netflix’in, platformda yayına girmeden önce büyük sinema zincirlerinde gösterilen ilk filmi Glass Onion: A Knives Out Mystery, yakından izlenen beş günde 13,3 milyon dolar hasılat elde etti. Film, bu hafta yeni günlük gösterimini tamamladığında ABD ve Kanada’da toplam hasılatının 15 milyon dolara ulaşması bekleniyor. 

Yakın bir kaynak, filmin yaklaşık 700 ekranda gösterildiğini ve ekran başına yaklaşık 19 bin dolar gelir elde edildiğini, bu hafta sonu herhangi bir film için en iyi ortalama olduğunu söyledi. 2019 yapımı Knives Out'un devamı niteliğindeki film, ABD'nin en büyük sinema zincirleri olan AMC Entertainment Holdings Inc., Regal Entertainment Corp. ve Cinemark Holdings Inc.'in sahip olduğu sinemalarda gösterildi.  Dijital platform devi filmlerini aynı anda veya sinemalarda göründükten kısa bir süre sonra gösterime sokmayı tercih ettiği için şirketler Netflix ile çalışmaya direndiler. Glass Onion'ın sinema gösterimi sona erdiğinde, Netflix'te 23 Aralık tarihine kadar tekrar izlenemeyecek. 

AMC CEO’su Adam Aron, Pazar günü attığı tweet’te sonuçlarını kendisini daha fazla Netflix’e yönlendireceğini ve cesaretlendirdiğini söyledi. Boxoffice Pro, Glass Onion'un 23 Kasım'da başlayan beş günlük hafta sonunda 15 milyon dolar hasılat yapacağını tahmin etmişti. 

Kuzey Amerika’daki sinemalarda oldukça kötü geçen bir hafta sonunda film üçüncü oldu. ComScore Inc.'e göre, Walt Disney Co.'nun Black Panther: Wakanda Forever beş gün içinde 64 milyon dolarla 1 numara olurken, şirketin animasyon filmi Strange World 18,6 milyon dolar hasılatla hayal kırıklığı yarattı.

Knives Out 2 fragmanı

Hangi banka emekliye ne kadar promosyon veriyor? Bugün başlıyor: Hangi banka emekliye ne kadar promosyon verecek? Sigaraya bu kez indirim geldi 500 bin liranın aylık getirisi ne kadar? Oscar’ın en büyük hayal kırıklığı Önce çıplak çıktı sonra toga giydi