Toyota: Elektrikli araçlar 1000 km menzile ulaşacak

Otomotiv sektörünün önde gelen isimlerinden Toyota geleceğin elektrikli araçlarıyla ilgili bir dizi çarpıcı açıklamalarda bulundu. Şirket, gelecekte geliştirilecek bu tip araçların 1000 km menzile sahip olacağını iddia ederken bu yönde yaptığı çalışmaları da paylaştı

Elektrikli araçların tek bir şarjla gidebilecekleri mesafe yıllar içinde istikrarlı bir şekilde arttı ve Mercedes, BMW ve Tesla gibi en iyi seçeneklerin tümü 350 milin (563 km) üzerinde bir tahmini menzil sunuyor. Şimdi ise uzun süredir hibrid üreticisi olan Toyota, EV'ler (Elektrikli Araç) için daha da uzun süreli şarjları zorlayan otomobil üreticileri arasında yer alıyor.

Engadet'ın haberine göre Toyota'nın büyük bir cesaretle "otomobillerin geleceğini değiştireceğini" iddia ettiği yeni teknolojinin duyurusunda Japon şirket, gelecekteki otomobillerin 1000 km (yaklaşık 621 mil) menzile ulaşmasına yönelik planını paylaştı.

Toyota'ya göre elektrikli araçlar bu hedefe yeni nesil bataryaların ve sonik teknolojinin entegrasyonu yoluyla ulaşacak ve şirket 2026 yılına kadar tam donanımlı bir EV serisini piyasaya sürmeyi planlıyor. Tek şarjla yaklaşık 270 mil (434 km) gidebilen ve 42 bin dolardan başlayan fiyatlarla satılan bZ4X tamamen elektrikli SUV'u zaten sunuyor. Ayrıca, şirketin lüks markası Lexus için de aynı zaman diliminde "yeni nesil" bir elektrikli araç çıkarmayı planlıyor.

Şirket ilk olarak 2016 yılında "geleceğe yönelik alanlara aktif olarak yatırım yapmaya" başladı ve Mart ayı itibariyle Ar-Ge personelinin ve harcamalarının yaklaşık yarısını İleri Geliştirme çalışmalarına kaydırdı. Mayıs ayında Toyota, özellikle elektrikli araç batarya teknolojisini yenilemek için tasarlanmış bir alan olan BEV Fabrikası (Bataryalı Elektrikli Araç) açtı.

Şirket, ilk olarak Tesla tarafından kullanılan daha büyük otomobil parçaları oluşturmak için yüksek basınçlı alüminyum döküm makinelerinin kullanımı olan giga dökümünü benimsedi ve bu hareketin üretim maliyetlerini düşüreceğini söylüyor. Otomobilin gövdesi sadece üç parçadan oluşacak.

Toyota'nın bir diğer girişimi de Hidrojen Fabrikası olacak. Şirket kendi inovasyonu yoluyla daha gelişmiş, daha ucuz yakıt hücreleri sunmak umuduyla bu fabrikayı Temmuz ayında açmayı planlıyor.

Hidrojene erişim sınırlı

Hidrojenin kendisi ucuz veya yaygın olarak erişilebilir değil, bu da adaptasyon için ek engeller yaratıyor. Kilometre başına yaklaşık 0,30 dolara mal olabiliyor, ancak Toyota teşvik olarak bu tip araçları alacaklar için araç başına 15 bin dolarlık bütçe ayırmayı planlıyor.

Hidrojen arabası Toyota Mirai şu anda 402 mile kadar (647 km) menzile sahip ve doldurulması yaklaşık beş dakika sürüyor. Toyota ayrıca kısa bir süre önce, hızlı dolumun hayati önem taşıdığı Le Mans 24 Saat yarışının yeni hidrojen arabası kategorisine gelecekte girmek için bir GR H2 Yarış Konsepti'ni tanıttı.

Batıkent metrosunda patlama yaşandı Dervişoğlu'ndan 'Bakırhan'a alkış' sorusuna yanıt: Bahçeli’nin yaptığı hiçbir şey beni şaşırtmaz Bakanlık satışını yasakladı Meteoroloji'den 8 il için sarı kodlu uyarı 1 milyon Türk'e serbest dolaşım Yetişkin filmi izleyip sıcak çatışmaya giriyorlar