BBC film eleştirmenleri seçti: 2023'te öne çıkan 8 film

BBC Culture film eleştirmenleri Nicholas Barber ve Caryn James, aralarında John Wick: Chapter 4, Close, EO ve İnfinity Pool’un da bulunduğu yılın öne çıkan filmlerini seçti. 2023'ün ilk 4 ayında bağımsız filmler ön plana çıktı

Galerinin tamamı için tıklayınız

1. Saint Omer (Aziz Ömer)

Caryn James film içi "Irk, sınıf ve annelik hakkındaki bu katı fikirli, yürek burkan drama, Fransa'nın geçen yılki Oscar yarışına girmesiydi ve neden aday gösterilmediği konusunda hala şaşkınım" ifadelerini kullandı. Filmde Alice Diop, hikayesini Fransa'da bebeğini ölüme terk etmekle suçlanan Senegalli genç bir kadının gerçek hayattaki vakasına dayandırırken, belgesel yapma deneyimini iyi bir şekilde kullanıyor. Diop, duruşmaya tanık olmak için Saint Omer kasabasına giden hamile bir romancı olan Rama'yı icat eder ve bu, kendi şüphelerine ve korkularına etki eder. Yargılanan anne Laurence olarak, Guslagie Malanda doğal olmayan bir şekilde sakin, teslimiyet içinde neredeyse donmuş durumda. Rama rolünde Kayije Kagame, yüzü kayıtsız olmasına rağmen izlerken aklının nasıl çalıştığını ve kalbinin nasıl çarptığını görmenizi sağlıyor. Diop, diyaloğunu mahkeme tutanaklarına dayandırdı, ancak sonuçlar, ekranda iki derin ve canlı kadının yer aldığı büyüleyici bir film yaratmak için sayfadaki kuru gerçeklerin çok ötesine geçiyor.

Hangi banka emekliye ne kadar promosyon veriyor? Bugün başlıyor: Hangi banka emekliye ne kadar promosyon verecek? İstanbul'da sabah 04.00'te özel karşılama Henry Cavill'ın yeni filmi gişede umduğunu bulamadı Bu ne ilk ne de son olacak Küresel ekonomi için neden önemli?