Barrack'tan Türkiye açıklaması: F-35 meselesi 4-6 ay içinde çözülecek

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Büyükelçisi Tom Barrack, Türkiye'nin F-35 jetlerini satın almasının önündeki engeli aşmaya yaklaştığının sinyalini verdi

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Büyükelçisi Tom Barrack, Türkiye'nin F-35 jetlerini satın almasının önündeki engeli aşmaya yaklaştığının sinyalini verdi.

Bloomberg'in haberine göre, Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de düzenlenen bir konferansta konuşan Barrack "İnanıyorum ki bu sorunlar önümüzdeki dört ila altı ay içinde çözülecek" dedi.

Barrack, Türkiye’nin S-400 hava savunma sistemlerine ilişkin Washington ile yaşadığı sorunda kritik bir eşiğe yaklaştığını dile getirirken sistemlerin kullanımda olmaması sebebiyle “işletilebilirlik sorunlarının çözüldüğünü” belirtti.

"Türkiye, S-400'den kurtuluyor mu?" sorusuna yanıt

Türkiye’nin S-400’lere sahip olmasının ABD açısından problem olduğunu sözlerine ekleyen Barrack, “Türkiye Rusya sisteminden tamamen kurtulmaya yaklaşıyor mu?” sorusuna “Evet” cevabını verdi.

ABD Başkanı Donald Trump ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eylül ayında Beyaz Saray'da yaptıkları görüşmede S-400 füze sistemlerini görüşmüştü. Trump, Türkiye'nin F-35 satın almasına izin verebileceğini ima etmişti.

ABD ve Türkiye, NATO'nun en büyük ordularına ev sahipliği yapıyor. Türkiye ve Rusya arasındaki doğalgaz anlaşması da devam ediyor.

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde 2026 fiyatları hesaplandı Maaşlardan yüzde 3 kesinti yapacak düzenleme 2026'da Dünyanın en iyi 100 yemeği açıklandı Bu bölgelerden konut satın almayın, kiralamayın ABD vergileri siparişleri vurdu: Asya’da üretim sendeledi Bu fotoğraf bize çok şey anlatıyor