Bakan Kurum: İstanbul'a 1,5 milyon konutu 5 yılda yapacağız

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum “1,5 milyon konutun 500 binini Anadolu yakasında, 500 binini Avrupa yakasındaki rezerv alanda, 500 binini de olduğu yerde yapacağız. Bize 130 milyon metrekare rezerv alan lazım. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde bu süreci tamamlamak istiyoruz” dedi

Galerinin tamamı için tıklayınız

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem felaketinin yaşandığı 11 ilde başlatılan kalıcı konut yapım seferberliği ile birlikte son gelişmeleri CNN Türk kanalında katıldığı canlı yayında değerlendirdi. İstanbul'da devam eden kentsel dönüşüm sürecine ilişkin bir soruya yanıt veren Bakan Kurum, “1,5 milyon konutun 500 bini Anadolu yakasında belirlediğimiz rezerv alanlara, 500 bini Avrupa yakasında belirlediğimiz rezerv alana, 500 binini de olduğu yere yapacağız” dedi. İstanbul için ihtiyaç duyulan rezerv alanlarına ilgili bilgi veren Bakan Kurum, gerekli olan 130 milyon metrekare rezerv alanın tespitini yaptıklarını belirterek, detaylarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklayacağını söyledi.

Hangi banka emekliye ne kadar promosyon veriyor? Bugün başlıyor: Hangi banka emekliye ne kadar promosyon verecek? İstanbul'da sabah 04.00'te özel karşılama Henry Cavill'ın yeni filmi gişede umduğunu bulamadı Bu ne ilk ne de son olacak Küresel ekonomi için neden önemli?