Fatura seçmene kesilir mi?

Beklentilerin yüksekliğine rağmen ne Cumhurbaşkanlığı seçiminde ne de TBMM’de istediğini alabilen muhalefet, şimdi bu tablonun sorumlusunu arıyor. Kabahat kimde belli değil, çünkü şu ana kadar samimi bir özeleştiri ortaya koyan yok

Muhalefet değişime inandıramadı

Bekir Ağırdır: 27 milyon seçmen muhalefetin değişimi başaracağına inanmadı. Zaten değişim vaat
etmedi, ekonomik buhrana yaslandı. Muhalefet, seçmenin tercihini etkileyecek temel dürtüleri değiştirtemediyse kabahat seçmende değil. 

“Herkesi seviyoruz” demek yetmedi

Prof. Ali Çarkoğlu (Siyaset Bilimci): Beklentimiz iktisadi sorunlar dolayısıyla kimlik siyasetinin ikinci plana itilmesiydi. Erdoğan bunu ön planda tutmayı başarırken, muhalefet sanki böyle bir şey yokmuş gibi “Biz herkesi seviyoruz” demekle yetindi.

CHP’den fevri bir hareket beklemem

Emre Erdoğan (Siyaset Bilimci): CHP sakin bir partidir, seçim yenilgilerinden sonra alelacele harekete geçmez. Fevri hareket beklemiyorum. Diyelim ki yerel seçimlere 10 ay kalmışken Kılıçdaroğlu istifa etti; kurultay sürecine girilecek, tam bir kaos olur.

İşte ilçe ilçe İstanbul'un zemin haritası İstanbul'da 6,2 büyüklüğünde deprem Pınar Eczacıbaşı hayatını kaybetti Adile Naşit'in yeğeni Naşit Özcan vefat etti Mustafa Kemal Atatürk sergisi hiç görülmemiş fotoğraflarla İstanbul’da açıldı Sabah kalkınca mı yoksa yatmadan önce mi duş alınmalı?