Manisa Gördes'te 2 ayrı noktada orman yangını

Manisa'nın Gördes ilçesi Boyalı mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda dün çıkan yangını söndürme çalışmaları sürerken Kayacık mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda da yangın başladı. İki noktadaki yangınlara havadan ve karadan müdahale sürüyor

Manisa'nın Gördes ilçesinde dün çıkan orman yangınına müdahale edilirken, farklı bir noktada çıkan orman yangınını söndürmek için çalışma başlatıldı.

Boyalı mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda dün saat 14.34'te çıkan yangını havadan ve karadan kontrol altına alma çalışmaları sürerken, buradaki yangından uzakta farklı noktadaki Kayacık Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda da yangın başladı. Bunun üzerine bölgedeki ekiplere takviye yapıldı. Yangınlara, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 3 uçak, 9 helikopter, 70 arazöz, 17 su ikmal aracı, 8 dozer ve 6 yer ekibi müdahale ediyor.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Gördes'teki yangınla ilgili açıklama yaptı. Dün saat 14.35'te çıkan ve ilk müdahalenin 14.45'te yapıldığı yangının da kırsal alanda başlayıp ormana sıçradığını kaydeden Yumaklı, sıcaklığın yüksek, nemin düşük olmasının alevlerin yayılmasında etkili olduğunu ifade etti. Yumaklı, yangından dolayı Karayakuplar Mahallesi'nin tedbiren boşaltıldığını söyledi. 

Villası kesici tel örgülerle çevrili olduğundan giremedik Kayıp Narin'in cansız bedeni bulundu Erzurum'a mevsimin ilk karı yağdı: Hava sıcaklığı 10 derece birden düştü Tüm dünyada acil durum ilan etti Amca Salim Güran beni ve ailemi öldürmekle tehdit etti Instagram'a Türkiye'de erişim yasağı getirildi