19 Eylül 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Giriş: 15.08.2024 17:20 | Son Güncelleme: 15.08.2024 23:02

Çanakkale'de orman yangını: Alevler Anzak Koyu'ndaki Canterbury Mezarlığı'na zarar verdi

Eceabat'taki orman yangını nedeniyle 57. Alay Şehitliği ile Conkbayırı bölgesi ziyarete kapatıldı ancak bölgede tahliyeye ihtiyaç olmadığı açıklandı. Alevler bir arazöz ile Anzak Koyu'ndaki Canterbury Mezarlığı ve çevresindeki ağaçlara zarar verdi
Çanakkale'de orman yangını: Alevler Anzak Koyu'ndaki Canterbury Mezarlığı'na zarar verdi - Resim: 1

Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda, Eceabat bağlı Büyükanafarta köyü yakınındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevlerin fark edilmesinin ardından olay yerine Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Bölgeye ulaşan ekipler, yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan söndürme çalışması başlattı.

Çanakkale'de orman yangını: Alevler Anzak Koyu'ndaki Canterbury Mezarlığı'na zarar verdi - Resim: 2


Yangına müdahale için bölgeye giden Eceabat Anafartalar Orman İşletme Şefi Ahmet Yüksel ve ekibi, trafik kazası geçirdi. Ambulansla hastaneye kaldırılarak tedaviye alınan yaralıların durumunun iyi olduğu açıklandı. Dumandan etkilenen bazı orman işçileri de aynı hastanede tedaviye alındı.

Çanakkale'de orman yangını: Alevler Anzak Koyu'ndaki Canterbury Mezarlığı'na zarar verdi - Resim: 3

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Eceabat ilçesi civarında devam eden orman yangını nedeniyle tarihi alanın kuzey hattına girişlerin durdurulduğu bildirildi. Açıklamada, "Eceabat ilçesi civarında devam eden orman yangını nedeniyle Tarihi Alan'ın kuzey hattına (Kabatepe Günü Birlik Alanı, Batık Gemi, Mimoza, 57. Alay, Conbayırı) ikinci bir duyuruya kadar girişler durdurulmuştur" denildi.

Çanakkale'de orman yangını: Alevler Anzak Koyu'ndaki Canterbury Mezarlığı'na zarar verdi - Resim: 4


"Tahliyeyi gerektirecek bir durum yok"

Çanakkale Valisi Ömer Toraman, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yangının yerleşim yerleri için risk oluşturmadığını ifade etti. Orman teşkilatı başta olmak üzere tüm ekiplerin gayretle çalıştığını belirten Toraman, "Orman yangınına 8 uçak, 12 helikopter ile havadan, 51 arazöz ve 780 personel ile karadan müdahale edilmektedir" bilgisini paylaştı.