RTÜK'ten Kızılcık Şerbeti'ne 'deterjan' cezası

RTÜK, Kızılcık Şerbeti dizisinde ürün yerleştirmede 'aşırı vurgu yapıldığı' gerekçesiyle Show TV'ye yüzde 2 para cezası verdi. Kızılcık Şerbeti daha önce de 5 kez yayın durdurma ve 1,5 milyon lira para cezasına çarptırılmıştı

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), 5 televizyon kanalına para cezası verirken, 2 program için de yayın durdurma kararı alındı.

Kurul, Show TV'de ekrana gelen Kızılcık Şerbeti dizisinde ürün yerleştirmede 'ürünlere aşırı vurgu yapıldığı' gerekçesiyle kanala yüzde 2 para cezası verdi. RTÜK'ün CHP'li üyesi İlhan Taşçı, cezaya ilişkin, "Dizide temizlik deterjanı ve yumuşatıcıya “ürünler için aşırı vurgu” yapıldığı savıyla kanala %2 para cezası kesildi. Niyet ceza olunca bazen kahve bazen deterjan bazen de yumuşatıcı bahane oluyor" açıklamasını yaptı. 

Kızılcık Şerbeti dizisine daha önce de kadına şiddet sahnesi gerekçe gösterilerek 5 hafta durdurma ve 1,5 milyon lira para cezası verilmişti. Ankara 22. İdare Mahkemesi, verilen cezayı ağır bularak iptal etmişti.

Villası kesici tel örgülerle çevrili olduğundan giremedik Kayıp Narin'in cansız bedeni bulundu Erzurum'a mevsimin ilk karı yağdı: Hava sıcaklığı 10 derece birden düştü Tüm dünyada acil durum ilan etti Amca Salim Güran beni ve ailemi öldürmekle tehdit etti Instagram'a Türkiye'de erişim yasağı getirildi