Forbes'un şöhretler kaldırımı: Tüm zamanların en zengin ünlüleri

Forbes'un 1982'de hazırlamaya başladı ABD'nin en zengin insanları listesine yıllar içinde birçok ünlü isim de katıldı. Sanatçılar, yönetmenler, sporcular gibi birçok fenomenin yer aldığı listeden 14 kişi milyarderler arasına girmeyi başardı. İşte Forbes'a göre tüm zamanların en zengin ünlüleri

Galerinin tamamı için tıklayınız

Forbes 400 Amerika'nın en zengin insanları sıralaması 1982'de ilk kez yapıldığında, eğlence sektöründen sadece iki isim bu listeye girebilmişti: Yoko Ono ve Bob Hope. O zamanlar listeye girebilmek için sadece 150 milyon dolar net servete ihtiyaç vardı. Bunu takip eden yirmi yıl içinde sadece altı kişi daha listeye girebildi. Bu ilk sekiz kişiden sadece üçü milyarder oldu: George Lucas, Steven Spielberg ve Oprah Winfrey.

Ardından ünlülerin servet patlaması geldi: Son sekiz yılda 11 yıldız daha milyarder statüsüne ulaştı ancak ikisi, Kylie Jenner ve Kanye West, o zamandan beri listeden düşü. Bu sayıya 2021'den bu yana sekiz ve sadece bu yıl yeni gelen üç kişi de dahil: Jimmy Buffett, LeBron James ve Tiger Woods.

Bu patlamanın ardında yatan gerçek, bu ünlü isimlerin yaratıcı işlerinin yanı sıra yatırımcı olarak özgeçmişlerine daha da fazla kurumsal unvan eklemiş olmaları. Bu girişimler sadece yan uğraşlar değil. Çoğu zaman yıldızı ünlü yapan şeyden daha kazançlı. Örneğin Michael Jordan'ın net servetinin yarısından fazlası NBA takımlarından Charlotte Hornets'in sahipliğinden geliyor. Jay-Z'nin serveti, içki şirketlerine yaptığı iki yatırım sayesinde dört yılda iki kattan fazla arttı. Rihanna'nın net servetinin büyük kısmı Fenty Beauty'deki yüzde 50 hissesinden geliyor. Kim Kardashian ise SKIMs adlı şekillendirici giysi serisiyle her şeyden daha fazla servet biriktirdi. 2016'da Forbes'a verdiği demeçte, ilk girişimlerinden bazılarını anlatırken "Bunun gerçekten kariyerimin bir sonraki döngüsü olacağını ve odaklanmak istediğim şeyin bu olduğunu fark ettim" dedi.

Hangi banka emekliye ne kadar promosyon veriyor? Bugün başlıyor: Hangi banka emekliye ne kadar promosyon verecek? İstanbul'da sabah 04.00'te özel karşılama Henry Cavill'ın yeni filmi gişede umduğunu bulamadı Bu ne ilk ne de son olacak Küresel ekonomi için neden önemli?