Bülten
Sabah Raporu

Oksijen'den dünün özeti, bugünün gündemi.
10 Temmuz 2025, Perşembe

Günaydın.

Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın, Ardahan, Kars ve Iğdır çevreleri ile Van, Artvin, Trabzon ve Rize'de gün içerisinde yağış bekleniyor. 

Bu sabah itibarıyla nem İstanbul'da yüzde 58, Ankara'da yüzde 32, İzmir'de yüzde 51, Adana'da yüzde 100, Adıyaman'da yüzde 12. Harita burada.  

Orman yangınları bu kez de Fransa Marsilya'da etkili oluyor. 400 kişinin yaşadığı bölgeden tahliye edilmesine, 100 kişinin yaralanmasına neden olan yangın uzaydan görülebilir boyuta ulaşmış. BBC, uydu görüntüleriyle aktarıyor.  

Barbie bebek ailesinin artık yeni bir üyesi var. Dün yapılan açıklamayla, Tip 1 diyabetli bir Barbie bebeğin piyasaya sürüleceği belirtildi. Amaç, diyabet konusunda farkındalık yaratmak. Detaylar burada.  

Sosyal medya turumuzu atalım. 

Günün güzelliği Finlandiya'dan. Helsinki'deki müze Amos Rex'in höyüklerini Yinka Ilori renklendirmiş. Seveceğinizi düşünüyorum. Fotoğraflar burada.  

2018'de yaşamını yitiren fotoğrafçı Michael Paul Smith'in, küçük araçları perspektif yardımıyla gerçek dünyada gerçek araçlar boyutunda gösterdiği fotoğrafları da burada.  

Yapay zekânın dünkü mesaisi de Hindistan'ın Agra kentindeki Tac Mahal'i başka mimarlar tasarlasa neye benzerdi sorusuna cevap aramakla geçmiş. Sonuçlar burada.  

Güzel bir gün diliyorum.

İletişim Başkanı değişti: Altun'un yerine Duran atandı
2018 yılından beri ülkemizin en çok tartışılan kurumlarından biri olarak çalışmalar yürüten İletişim Başkanlığı'nda kurumun hayata geçtiği günden beri başında olan isim Fahrettin Altun görevden alındı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı atama kararıyla Altun'un yerine Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak görev yapan Burhanettin Duran atandı.

Altun ise Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'nun başkanlığına getirildi. 

Misyonunu "İnsan haklarını korumak ve geliştirmek, kişilerin eşit muamele görme hakkının güvence altına alınması için çalışmak, işkence ve kötü muameleyle etkin mücadele etmek" olarak belirtek TİHEK, 20/04/2016 tarihli ve 29690 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 6701 sayılı Kanun ile kurulmuştu.

Söz konusu atama kararları Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararları buradan görebilirsiniz. 

Bu Altun ve Duran arasındaki ilk halef-selef ilişkisi değil. 

Fahrettin Altun, 2018 ılında İletişim Başkanı olurken, SETA Vakfı'nın Genel Koordinatörlüğü görevini Duran'a bırakmıştı. 

Şimdi de İletişim Başkanı görevini Duran'a teslim ediyor. 

Burhanettin Duran'ın da kamuoyunda tepki çeken çalışmaları vardı. Kendisi 2019 yılında gazetecilerin fişlendiği eleştirilerine yol açan raporu hazırlamıştı. 

Karar sonrası iki isim de sosyal medyadan karara ilişkin açıklamalar yaptı. 

Fahrettin Altun, Bu görevi bana tevdi eden, güvenen ve desteğini bir gün dahi esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyor, görevim süresince hep yanımda hissettiğim aileme, Türkiye İletişim Modeli’nin inşası sürecinde hep birlikte emek verdiğimiz çalışma arkadaşlarıma ve hakikat mücadelesinin yılmaz neferleri olan tüm medya mensuplarına canıgönülden teşekkür ediyorum" derken, Duran'a başarılar diledi: "Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı görevini devralan Dışişleri Bakan Yardımcımız, kıymetli kardeşim Prof. Dr. Burhanettin Duran’a çalışmalarında üstün başarılar diliyorum. Kendisiyle uzun yıllar omuz omuza çalıştık, Cumhurbaşkanımızın liderlik ettiği büyük ve güçlü Türkiye mücadelesinde birlikte varlık gösterdik. Görevi kendisine devretmiş olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum." Altun'un paylaşımı burada.  

Prof. Dr. Burhanettin Duran da bu açıklamayı alıntılayarak, "Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı görevini yedi yıldır büyük bir özveriyle sürdüren değerli kardeşim, kıymetli dostum Prof. Dr. Fahrettin Altun’dan bu görevi devralmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Kendisinin Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanlığı görevinde de aynı başarılarla ülkemize hizmet etmesini canı gönülden diliyorum" ifadesini kullandı. Duran'ın açıklaması da burada.

Gündem
'Gün gelecek o bakanları da ona sessiz kalanları da Yüce Divan'da yargılayacağız'
Silivri'de tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'na destek için başlatılan 'Millet İradesine Sahip Çıkıyor' mitinglerinde dünkü duran Sancaktepe'ydi. 

Mitingde konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Buradan büyük öz güvenle söylüyorum. Hırsızlık yapan, rüşvet alan, devleti zarara uğratan kim varsa Cumhuriyet Halk Partisi'nde yeri yoktur. Ama senin iftiracılarına kurban edeceğimiz, feda edeceğimiz bir tane de arkadaşımız yoktur, bunu böyle bil. Eğer yanlış yapan varsa cezasını çekecek. Ama, hırsızına sahip çıkan, ayakkabı kutularına sahip çıkan, 'babacağım, babacağım paraları sıfırlayamadım' diyen oğluna fırça atan seni unutmadı bu millet. Gün gelecek o defterleri açacağız, o bakanları da ona sessiz kalanları da Yüce Divan'da yargılayacağız. And olsun" dedi.

Tutuklu belediye başkanlarını sayan Özel şöyle konuştu: "Hepsinin tek günahı var. AK Parti'yi yenmek, Tayyip Erdoğan'ı yenmek. Erdoğan şunu bilsin ki biz Ekrem Başkan'la Erdoğan'ı 4 kez yendik, hiç yenilmedik. Biz iki seçimdir Erdoğan'ın adaylarını teker teker yeniyoruz. 23 yıldır seçim kaybetmedim diyen Erdoğan, artık yenilmez değil. Onu 31 Mart'ta yendik ve ikinci parti yaptık. Bütün anketlerde CHP, Türkiye'nin birinci partisi. Bir yenilmez varsa Ekrem Başkan'dır. Onun için korkuyor, korksun. Geleceğiz, yine yeneceğiz. Biz kazanacağız."

Mitinge mesaj gönderen İmamoğlu da "Kendisini aklaması gerekenler muhalefetsiz bir ülke yaratma hayali kuranlardır" ifadelerini kullandı. İmamoğlu'nun mesajının tamamı haberimizde.  

Bir miting de Antalya'da yapıldı. Tutuklu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e destek buluşmasında Böcek'in mesajı da okundu. 

Böcek, "Tarih gerçeklerin en açık şekilde ortaya çıktığı yüzlerce örnekle dolu, gerçekler yine ortaya çıkacak" ifadelerini kullandı.  

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı: "Belediye başkanlarımıza yönelik bu kararlar; kişisel bir yargı tasarrufu olarak değil, doğrudan halkın tercihine ve yerel demokrasinin ruhuna müdahaledir."

Çalık'a anjiyo yapılacak
Tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık'ın avukatı Melih Koçhan, Çalık'ın koroner yoğun bakıma alındığını, bugün için anjiyo olmasının planlandığını bildirdi. 

Kanser geçmişi bulunan ve hayati tehlikesi olan Çalık, ameliyat edilmesinin ardından tekrar cezaevine gönderilmiş, fenalaşınca hastaneye geri getirilmişti.

'Cumhurbaşkanı cumartesi tarihi bir açıklama yapacak'
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündeme dair açıklamasında tarih vererek kritik bir gelişmenin olacağını duyurdu. 

"Bir mesaj örgütün silah bırakmasına yönelikse devletin nasıl aleyhine olabilir? Mesajın odak noktası örgütün feshi ve silah bırakmasıdır. Odağımız fesihtir, terör örgütünün silah bırakmasıdır" diyen Çelik, "Önemli olan devlet ve millet için doğru olanı yapmayı sürdüreceğiz. Cumhurbaşkanımız Cumartesi sabahı tarihi bir açıklama yapacak” ifadelerini kullandı.

Hekim Birliği'nden iş bırakma kararı
Kamuda görev yapan diş hekimleri, artan iş yükü, düşük ücretler ve sağlıkta şiddet başta olmak üzere birçok soruna dikkat çekmek amacıyla 31 Temmuz–1 Ağustos tarihlerinde iş bırakacak. 

Şartların düzeltilmesi adına öncelikli talepler ise şöyle sıralanıyor: 
  • "Sağlıkta şiddetin önlenmesi, nitelikli muayeneyi imkânsız kılan ve hekimle hastayı karşı karşıya getiren aşırı hasta sayısına bağlı MHRS sisteminin yeniden yapılandırılması, 
  • Kalitesiz sarf malzemeleri nedeniyle düşen tedavi başarısının önüne geçilmesi için, güvenilir ve etkili ürünlerin temin edilmesi, 
  • 'Dört el kuralı'nın uygulanabilmesi adına yardımcı sağlık personeli istihdamı, 
  • Emekliliğe yansıyacak şekilde total gelirinin yüzde 80'nine denk gelen ücretin tek kalem maaş uygulaması ile ödenmesi, 
  • Maaşlardan alınan vergi oranının yüzde 15’e sabitlenmesi, 
  • Emek hakkının ödenmesi ilkesi temelinde, kamu diş hekimlerinin teşvik dağıtım oranlarının en az yüzde 36 üzerinden adil biçimde düzenlenmesi."


Dünya 
Putin Trump'ı umursamıyor, Ukrayna'ya karşı savaşı tırmandırıyor
İfade The New York Times'a ait. Gazete Rusya Lideri Vladimir Putin'in, ABD Başkanı Donald Trump’ın Ukrayna konusunda duyduğu hayal kırıklığını göz ardı ederek savaşta vites yükselttiğini aktarıyor. Kremlin’e yakın kaynaklara göre Putin, ABD baskısını önceden hesaplamış ve Ukrayna’dan ciddi tavizler almadan savaşı durdurmayı düşünmüyor. Analizin tamamı burada.  

Bu konuda bir analiz de The Times'ta yayımlandı. Trump ve Putin’in inişli çıkışlı ilişkisinin Ukrayna savaşının gölgesinde yeni bir döneme girdiğini aktaran gazete, Putin'in mart ayında sivillere saldırıları sonrası gerilen ilişkilerin, mayısta 'iyi dost' görüntüsü verdiğini ama  savaşın devamının Trump’ı hayal kırıklığına uğrattığını yazıyor.

Fransa'da aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi'nin genel merkezine polis baskını
Fransa'da polis, aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi'nin genel merkezine seçim finansmanı soruşturması kapsamında baskın düzenledi. 2022 ve 2024 kampanyalarında usulsüz harcama ve yasa dışı kredi iddiaları araştırılıyor. Parti ise soruşturmayı 'siyasi' olarak nitelendiriyor.  

AİHM'den Le Pen'e ret
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, yolsuzluktan suçlu bulunan Fransız siyasetçi Marine Le Pen'in, hakkında verilen 5 yıllık siyasi yasak kararına karşı geçici tedbir talebini reddetti. 

Mahkeme, mevcut durumda Le Pen'in Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve ek protokollerle güvence altına alınan haklarına yönelik telafisi mümkün olmayan bir risk bulunmadığına hükmederek bu kararı aldı. 

ABD'den Hong Kong, BAE ve Türkiye merkezli İran finans ağına yaptırım
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tammy Bruce, "ABD Hong Kong, Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye merkezli yasa dışı bir İran finansal ağına yaptırım uyguluyor" dedi. 

Bruce, "İran petrol ticaretinden elde edilen bu fonlar, on yıllardır İran'ın terörist vekillerini destekleyen İslam Devrim Muhafızları'na fayda sağlamakta" ifadesini kullandı.  Yaptırım kararı alınan kişi ve kurumları resmi açıklama sayfasından inceleyebilirsiniz. Burada.

Yunanistan'da askeri tesisin fotoğrafını çeken 4 Çinli tutuklandı
Yunan Devlet Televizyonu ERT'in haberine göre, 47 yaşında bir çift, onların 15 yaşındaki oğlu ve 53 yaşlarındaki arkadaşları, Atina'ya 70 kilometre uzakta bulunan Tanagra'daki askeri tesisi fotoğraflarını çekerken yakalandı. 

İnceleme sonrası cep telefonlarında askeri savaş uçaklarına ilişkin fotoğraflar bulunan isimler casusluk şüphesiyle tutuklandı.


Ekonomi 
Kritik karar: Linda Yaccarino Elon Musk’ın X'indeki CEO’luk görevinden ayrıldı
Dünyanın en zengin insanı Elon Musk’ın sosyal medya platformu X’in CEO'su Linda Yaccarino görevinden ayrıldı. 

Karar, platformun yapay zekâ aracı Grok'un verdiği antisemitik yanıtlar ve X’in xAI’a devrinin ardından geldi. Yaccarino vedasında, “X’in yeni dönemini dışarıdan destekleyeceğim” ifadelerini kullandı.

Yaccarino, bu göreve Mayıs 2023'te Elon Musk tarafından atanmıştı. 

Fed tutanakları: Faiz indirimi yolda, oranı konusunda anlaşmazlık var
Fed'in Haziran toplantı tutanakları, çoğu yetkilinin yıl bitmeden faiz indirimi beklediğini ortaya koyarken, zamanlama ve sayı konusunda belirgin bir görüş ayrılığına işaret ediyor. Eylül ayında faiz indirimi ihtimali öne çıkarken, ABD Başkanı Trump’ın tarifelerinin enflasyon riskini artırdığına dikkat çekiliyor. Detaylar haberimizde.  

Trump 7 yeni ülkeye yönelik tarife mektuplarını paylaştı
ABD Başkanı Donald Trump; Filipinler, Brunei, Moldova, Cezayir, Irak, Libya ve Sri Lanka'ya yönelik tarife oranlarını içeren yeni mektupları yayımladı. 

Söz konusu mektuplarda Trump, uygulanacak tarife oranlarının; Filipinler için yüzde 20, Brunei ve Moldova için yüzde 25, Cezayir, Irak, Libya ve Sri Lanka için yüzde 30 olduğunu aktardı.  

Sabancı Gençlik Seferberliği Davos’tan sonra Londra’dan da ödüllerle döndü
İngiltere merkezli The Green Organization tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve dünyada kurumsal sosyal sorumluluk projelerinin değerlendirildiği en prestijli platformların başında gelen International CSR Excellence Awards’ta 2025 yılı kazananları açıklandı. 

'Beyin göçünü beyin gücüne dönüştürmek' amacıyla, 2024 yılında Sabancı Topluluğu tarafından hayata geçirilen Sabancı Gençlik Seferberliği, 'İnisiyatifler' kategorisinde altın, 'İletişim' ve 'Kurumsal Vatandaşlık' kategorilerinde ise 2 gümüş olmak üzere toplam 3 ödüle layık görüldü.


Piyasalar
  • Borsa İstanbul 10.167,26 | %1,69
  • Dolar 40,0475 | %0,01
  • Euro 47,1487 | %0,37
  • Euro/Dolar 1,1742 | %0,19
  • VİOP 13.349,00 | %0,00
  • Altın Gram 4.276,74 | %0,24
  • Altın ONS $3.322,77 | %0,28
  • S&P 500 6.263,26 | %0,61
  • Dow Jones 44.458,30 | %0,49
  • ABD 10 Yıllık Tahvil 4,33 | %0,01
    10.07.2025, sabah saat 05.35 verileri
Borsa açılmadan önce bilmeniz gerekenler
  • Sun Tekstil bağlı ortaklığı Ekoten Tekstil tarafından, İzmir-Torbalı'da bulunan arsa üzerine inşa edilen yeni bina yatırımı tamamlandı.
  • TOFAŞ, Bursa fabrikasında 28 Temmuz-17 Ağustos tarihleri arasında planlı izin kullanımı, üretim hatlarında yapılacak planlı bakım-onarım çalışmaları sebebiyle üretime geçici olarak ara verecek.
  • Pardus girişim sermayesi yatırımları portföyünde yer alan Turknet ile SOCAR Fiber arasında Türkiye'nin internet altyapısını güçlendirmek, kesintisiz ve güvenli ağ bağlantısı sunmak amacıyla stratejik iş birliği anlaşması imzalandı.
  • Gur-Sel Turizm Taşımacılık, Digital Bus Operator olarak ABD'de ihalelere katılmak ve sözleşmeler yapmak amacıyla ABD merkezli yüzde 100 iştirak olan bir şirket kurulmasına karar verdi.
  • Hun Yenilenebilir Enerji bağlı ortaklığı Storemate Teknoloji'nin TÜBİTAK ile yürüttüğü Batarya Enerji Depolama Sistemleri Ar-Ge projesinin teknik ve ticari değerlendirme süreci başarıyla tamamlandı. 2025 yıl sonuna kadar ilk prototipin üretilmesi hedefleniyor.
  • Akfen İnşaat, "Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Yeniden İnşası Önyeterlilik İhalesi"ne Özaltın İnşaat ile birlikte Ortak Girişim kurmak suretiyle katılım sağladı.
  • Europower Enerji, şebeke ölçekli enerji depolama sistemleri alanında dünyanın önde gelen teknoloji firmalarından BYD ile Master Supply Agreement anlaşması imzaladı.
  • Europower Enerji'nin yüzde 60, Girişim Elektrik'in dolaylı bağlı ortaklığı PEAK PV stratejik bir üretim yatırımına başlayacak. Kurulum, devreye alma, test, prototip üretim ve belgelendirme süreçleri 2026'nın ilk çeyreği sonunda tamamlanacak.
  • Horoz Lojistik, yurt içindeki çeşitli şirketlerle depoculuk ve dağıtım servislerini içerir şekilde 1 ile 3 yıl arasında değişen sürelerle iş anlaşmasına vardı. Yeni iş kazanımları çerçevesinde yıllık 370 milyon lira ciro üretilmesi öngörülüyor.
  • Alves Kablo, yurt dışı kanallarının gelişimini hızlandırabilmek için 500 bin lira sermayeli Alves Dış Ticaret'i yüzde 100 bağlı ortaklığı olarak devraldı.
  • Adese Gayrimenkul yüzde 400 oranında bedelsiz sermaye artırımı kararı aldı.
  • İmaş Makina, Ortadoğu ve eski Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinde mukim iki ayrı müşteri ile toplam 4 milyon dolar bedelle un değirmeni tesisi ve makineleri sözleşmeleri imzaladı. Sevkiyatın yıl içinde yapılması planlanıyor.
  • Vakıfbank "Bankalarda İyi Ücretlendirme Uygulamalarına İlişkin Rehber" kapsamında özellikli çalışanlara yapılacak değişken ödemelere ilişkin olarak 27,60 lira ortalama fiyattan 69.887 adet hisse senedi geri aldı.
  • Oba Makarnacılık, 15 Eylül 2024'te Hendek Fabrikası'nda meydana gelen yangın olayıyla ilgili olarak sigorta şirketinden 4.6 milyon euro kısmi hasar ödemesini tahsil etti. Sigorta şirketiyle müzakereler devam ediyor.
  • Akiş GYO, HSBC Bank ile 20 milyon dolar limitli Genel Kredi Sözleşmesi akdedilmesine ve 17 milyon euro tutarında kredi kullanılmasına karar verdi.

Günün sayısı: 4.000.000.000.000
Nvidia, ABD tarihinde 4 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşan ilk şirket oldu. 

Şirketin değerini uçuran yapay zekâ çiplerine olan yoğun talep ve veri merkezi yatırımları oldu. 

Nvidia, Apple'ı geride bırakarak tarihi bir noktaya erişti.


Oksijen'den
İskenderiye Feneri'nin taş blokları 700 yıl sonra Akdeniz'den çıkarıldı
Antik dünyanın yedi harikasından biri olan İskenderiye Feneri, modern teknolojinin yardımıyla dijital olarak yeniden inşa ediliyor. Arkeologlar ve mühendisler, su altından çıkarılan taşları kullanarak fenerin 'dijital ikizini' oluşturuyor. Heyacan verici çalışmanın detayları haberimizde.

Paris Saint Germain, Real Madrid'i sürklase etti: 4-0
Kulüpler Dünya Kupası'nda finalde Chelsea'nin karşısına çıkacak takımın belli olacağı maçta Paris Saint Germain, Real Madrid'i 4-0 mağlup etti.

İlk yarısı 3-0 tamamlanan mücadelede İspanyol temsilcisi varlık gösteremedi. Temsilcimiz Arda Güler, 83 dakika sahadaydı. Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz. 

Final pazar gecesi saat 22.00'de Chelsea ile Paris Saint Germain arasında oynanacak. Karşılaşmayı TRT 1 yayınlayacak.

Lyon'un ligden düşme cezası kaldırıldı
Ligue 1 ekibi Olympique Lyon'un mali yükümlülüklerini yerine getirememesi nedeniyle aldığı 2. lige düşürülme cezası kaldırıldı. 

Fransız profesyonel futbol kulüplerinin hesaplarını denetleyen kurum olan Ulusal Yönetim Kontrol Müdürlüğü, 24 Haziran'da borcu 500 milyon euroyu aşan Lyon'u mali gereklilikleri karşılayamadığı ve kendisine tanınan sürede yeterli garantileri sunamadığı için küme düşürme kararı almıştı.

Dün kulüpten yapılan açıklamada, "Ulusal Yönetim Kontrol Müdürlüğü'nün kulübü Ligue 1'de tutma yönündeki bugünkü kararını memnuniyetle karşılıyoruz" denildi.


10 Temmuz'da ne olmuştu? 
  • 1900'de Paris Metrosu açıldı.
  • 1913'te ABD'de ölçülmüş en yüksek sıcaklık kayıtlara geçti. Olay yeri Kaliforniya'daki Ölüm Vadisi. Sıcaklık 56.7 derece. 
  • 1961'de Galatasaray'lı millî futbolcu Metin Oktay, Palermo'ya transfer oldu. Transfer ücreti 675 bin lira. 
  • 2020'de Ayasofya Camii, Danıştay tarafından cami statüsünde tekrar ibadete açıldı.
  • Bugün doğanlar: Sırp asıllı ABD'li fizikçi Nikola Tesla, Fransız yazar Marcel Proust, Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Kanadalı yazar Alice Munro, siyaset bilimci Ahmet Taner Kışlalı, ABD'li dev müzisyen Ronnie James Dio, ABD'li tenis efsanesi Arthur Ashe, Kolombiyalı oyuncu Sofia Vergara.
  • Bugün yaşamını yitirenler: Osmanlı Sadrazamı Çandarlı Halil Paşa, Osmanlı Sadrazamı Rüstem Paşa, efsane futbolcu, yazar, Şükrü Gülesin, eski Türkiye İşçi Partisi lideri siyasetçi, yazar, Mehmet Ali Aybar, dev ses sanatçımız Hamiyet Yüceses, Lübnan asıllı Mısırlı sinema oyuncusu, yapımcı Ömer Şerif, Çeçen lider Şamil Basayev, Gezi Parkı protestolarında polis tarafından öldürülen öğrenci, Ali İsmail Korkmaz. 

Günün yemeği
Fırında tavuk ve domates
Tarif The New York Times'tan Ali Slagle imzalı. 20 dakikada da servise hazır. Detaylar burada.


Günün şarkısı
Dio-Holy Diver
Bugün rock tarihinin en görkemli seslerinden Ronnie James Dio'nun doğum günü. 2010'da kaybettiğimiz sanatçıyı Holy Diver şarkısıyla analım. Burada.

Sabah Raporu bültenimizi okuduğunuz için teşekkür ederiz!
Bu bülten size Gazete Oksijen bülten üyeliğiniz ve buradaki "eposta gönder" izniniz kapsamında iletilmiştir. Geri bildirimleriniz bizim için değerli. Bültenlerle ilgili geri bildirimlerinizi bulten@gazeteoksijen.com adresinden bizimle paylaşabilirsiniz.

BİZE KATILIN

Çerez Politikası   |   Gizlilik Politikası   |   İletişim   |   Reklam
Gazete Oksijen 2025 © Levent Mahallesi Karanfil Sokak No: 21, Beşiktaş, İstanbul
Siteye Geri Dön