Çin Intel ve AMD çiplerine yasak getiriyor

Çin, ABD merkezli çip üreticileri Intel ve AMD'nin mikroişlemcilerini devlete ait kişisel bilgisayar ve sunuculardan aşamalı olarak çıkarmak üzere hazırlık yapıyor

Çin ve ABD arasındaki çip savaşlarında yeni perde açıldı. Çin, devlet dairelerinde Intel ve AMD çiplerinden güç alan bilgisayarlar bulundurmayacak ve bu konuda bir dizi düzenleme hazırlığında. Reuters'ın haberinde, Microsoft'un Windows işletim sisteminin de bu düzenleme çerçevesine alınacağına dikkat çekildi.

Hükümet, devlet kurumlarına alım yaparken "güvenli ve güvenilir" işlemciler ve işletim sistemleri gerektiren kriterleri göz önünde bulundurmaları istendi.

Çin Sanayi Bakanlığı Aralık ayı sonunda, yayın tarihinden itibaren üç yıl boyunca "güvenli ve güvenilir" olarak kabul edilen ve tamamı Çinli şirketlere ait üç ayrı CPU, işletim sistemi ve merkezi veri tabanı listesi içeren bir açıklama yayınladı ve böylece ABD'ye ait markaların bir kenara bırakılması gerektiğinin altını çizdi.

ABD çip üretimine yoğunlaşacak

ABD, Biden yönetiminin 2022'de imzaladığı Çip ve Bilim Yasası ile yerli yarı iletken üretimini artırmayı ve Çin ve Tayvan'a olan bağımlılığı azaltmayı hedefliyor.

ABD yarı iletkenlerini desteklemek üzere tasarlanan bu yasa, gelişmiş çiplerin üretimi için sübvansiyonlarla birlikte yerli üretim için mali yardım içeriyor.

Batıkent metrosunda patlama yaşandı Dervişoğlu'ndan 'Bakırhan'a alkış' sorusuna yanıt: Bahçeli’nin yaptığı hiçbir şey beni şaşırtmaz Bakanlık satışını yasakladı 1 milyon Türk'e serbest dolaşım İpek Kıraç, babasının evlendiğini e-devlet'ten öğrendi Meteoroloji'den 8 il için sarı kodlu uyarı