Meta 10 bin kişinin işine son verileceğini açıkladı

Meta CEO'su Mark Zuckerberg maliyetlerin azaltılması ve verimliliğin artması amacıyla Meta Platforms'un 10 bine yakın çalışanının işine son vermeyi planladığını duyurdu

Meta CEO'su Mark Zuckerberg çalışanlarıyla paylaştığı notta yaklaşık 10 bin kişinin işine son verileceğini, 5 bine yakın açık iş pozisyonunun da kapatılacağını söyledi. Şirkette yeniden yapılanma ve teknoloji bölümünde işten çıkarmaların Nisan ayının sonunda gerçekleşeceği belirtildi.

Dünyanın en büyük sosyal ağ şirketi, Kasım ayında da toplam çalışan sayısının yüzde 13'üne denk gelen 11 bin kişiyi işten çıkartmıştı. Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın da sahibi olan Meta'nın satışları reklam gelirlerindeki yavaşlamayla 2022'de ilk kez düşmüştü.

Şirketten yapılan açıklamada "Önümüzdeki birkaç ay içinde, kurucularımız daha düşük öncelikli projeleri iptal etmeye ve işe alım oranlarımızı azaltmaya odaklanan yeniden yapılandırma planlarını açıklayacaklar. Genel olarak, ekip büyüklüğümüzü yaklaşık 10 bin kişi azaltmayı ve henüz işe almadığımız yaklaşık 5 bin ek pozisyonu kapatmaya hazırlanıyoruz. Bu zor olacak ve bundan kaçış yok. Bu, başarımızın bir parçası olan yetenekli ve tutkulu çalışma arkadaşlarımıza veda etmek anlamına gelecek. Bu değişiklikler, şirketi daha verimli ve yalın hale getirmeye yönelik daha geniş bir stratejinin parçası" ifadeleri yer aldı.

Hangi banka emekliye ne kadar promosyon veriyor? Bugün başlıyor: Hangi banka emekliye ne kadar promosyon verecek? Sigaraya bu kez indirim geldi 500 bin liranın aylık getirisi ne kadar? Oscar’ın en büyük hayal kırıklığı Önce çıplak çıktı sonra toga giydi