ABD'li Senatör Sanders: Refah'a düzenlenecek kapsamlı saldırı durumu daha da kötüleştirecek

ABD'li Bağımsız Senatör Bernie Sanders, İsrail'in Refah'ın doğusuna düzenlediği kara saldırısını genişletmesinin Gazze Şeridi'ndeki tarifsiz durumu daha da kötüleştireceğini söyledi

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yapan ABD'li Bağımsız Senatör Bernie Sanders, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze nüfusunun yüzde 80'inin yerinden edildiğini hatırlatarak 600 bini çocuk 1,3 milyon Filistinlinin Refah'a sığındığına işaret etti.

"ABD daha fazla bomba ve merm sağlamaya devam edemez"

Biden'ın Refah'a kapsamlı bir kara saldırısı başlatması durumunda ABD'nin İsrail'e silah tedarikini sonlandıracağı açıklamasına değinen Sanders, "Refah'a yönelik (kapsamlı) bir saldırı, bu tarifsiz durumu daha da kötüleştirecektir. (ABD Başkanı Joe) Biden haklı, ABD, Netanyahu'nun yıkıcı ve insanlık dışı savaş politikalarını desteklemek için daha fazla bomba ve top mermisi sağlamaya devam edemez" ifadelerini kullandı.

İsrail ordusu, 6 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, zorla yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah'ın doğusundaki bazı mahallelerin boşaltılmasını istemiş, 7 Mayıs sabahı da Gazze'nin Refah bölgesine kara saldırısı başlatarak Mısır ile olan sınır kapısının Gazze tarafını ele geçirdiğini duyurmuştu.

Hangi banka emekliye ne kadar promosyon veriyor? Bugün başlıyor: Hangi banka emekliye ne kadar promosyon verecek? Sigaraya bu kez indirim geldi 500 bin liranın aylık getirisi ne kadar? İsrailli bakandan Türkiye tepkisi Murat Ülker Patiswiss krizini değerlendirdi