Zelenskiy ABD Kongresi'ne hitap etti: Dünyanın lideri olmak, barışın da lideri olmak demektir

Ukrayna Devlet Başkan Volodimir Zelenskiy, ABD Kongresi'ne hitap etti. Hava sahalarının kapatılması talebini yineleyen Ukrayna lideri, 'Dünyanın lideri olmak, barışın da lideri olmak demektir' dedi

Ukrayna Devlet Başkan Volodimir Zelenskiy, ABD Kongresi üyelerine hitap etti. Kongre üyeleri, Zelenskiy'nin görüntüsü ekrana yansıyınca Ukraynalı liderini ayakta alkışladı. 

Kapitol Binası'na video bağlantı ile katılan Zelenskiy, bir kez daha Ukrayna'nın hava sahasının kapatılmasını talep etti. "Şu anda size ihtiyacımız var" diyen Ukrayna lideri, "Ülkemizin kaderine karar veriliyor. Ukrayna özgür kalıp, demokrasisini koruyacak mı buna karar veriliyor" ifadelerini kullandı. 

"Ukrayna'nın hava sahasının kapatılmasını talep ediyoruz; çok mu şey istiyoruz?" diyen Zelenskiy, bu talebin karşılanamaması durumunda Batı'nın Ukrayna'ya hava savunma sistemleri sağlamasını istedi. 

Ukrayna lideri bu talebini daha önce de belirtmiş ancak ABD Başkanı Joe Biden ve NATO, bunun Rusya ile savaşa yol açabileceğini söyleyerek Ukrayna hava sahasını kapatmayacaklarını söylemişlerdi.

''Dünyanın lideri olmak, barışın da lideri olmak demektir''

Zelenskiy "Rusların eline Ukrayna'yı yıkmak için kullanacakları tek bir cent bile geçmeyeceğinden emin olmalısınız" diyerek tüm ABD'li şirketlerin Rusya'dan çekilmesi için çağrıda bulundu. 

Öte yandan, Zelenskiy Kongre üyelerine yönelik konuşmasında "Dünyanın lideri olmak, barışın da lideri olmak demektir" dedi. 

Hangi banka emekliye ne kadar promosyon veriyor? Bugün başlıyor: Hangi banka emekliye ne kadar promosyon verecek? Sigaraya bu kez indirim geldi 500 bin liranın aylık getirisi ne kadar? Oscar’ın en büyük hayal kırıklığı Önce çıplak çıktı sonra toga giydi