Bloomberg yazdı: Yüksek gelirliye daha yüksek elektrik ve doğalgaz faturası gündemde

ABD merkezli Bloomberg'e konuşan bir yetkili, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın gelir düzeylerine göre farklı doğalgaz ve elektrik tarifeleri planı üzerinde bir süredir çalıştığını söyledi

Bloomberg'e konuşan ancak isminin kullanılmasını istemeyen üst düzey bir yetkiliye göre farklı gelir grupları için farklı doğalgaz ve elektrik tarifeleri belirleme planı değerlendiriliyor. Kaynak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın bir süredir bu plan üzerinde çalıştığını söyledi. 

Yetkili, hükümetin düşük gelirli haneleri daha düşük faturalarla desteklemeyi amaçladığını ve uygulamanın, gelir veya tüketim arttıkça enerji tarifelerinin kademeli olarak artabileceği anlamına geleceğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hükümeti geçen yıl kritik seçimler öncesinde yaklaşık 20 milyon haneye bir yıl süreyle ayda 25 metreküpe kadar doğalgazı ücretsiz olarak sağlamayı taahhüt etmişti. Ancak bu uygulama 1 Mayıs'ta sona erdi. Bu da aylık enflasyona 0,7 puan daha ekleyebilir. Türkiye'nin enflasyon oranı nisanda neredeyse yüzde 70'e ulaşarak son bir yılın en yüksek seviyesine çıktı. Merkez Bankası enflasyonun mayıs ayında zirve yapmasını ve ardından yavaşlamaya başlamasını beklerken yılsonu tahmini yüzde 36.

Hangi banka emekliye ne kadar promosyon veriyor? Bugün başlıyor: Hangi banka emekliye ne kadar promosyon verecek? Sigaraya bu kez indirim geldi 500 bin liranın aylık getirisi ne kadar? İsrailli bakandan Türkiye tepkisi Murat Ülker Patiswiss krizini değerlendirdi