İş Bankası'nın aktif büyüklüğü 2,6 trilyon liraya ulaştı

Bankadan yapılan açıklamaya göre Türkiye İş Bankası, aktif büyüklüğünü mart itibarıyla yıl sonuna göre yüzde 8,5 artırarak 2,6 trilyon lira seviyesine yükseltti

Türkiye İş Bankası A.Ş (ISCTR) 2024 yılı ilk çeyrek finansallarını açıkladı. Buna göre, bankanın 2024 yılı ilk çeyrekte net kârı 14 milyar TL oldu, geçen yıl ilk çeyrek net kârı 12,9 milyar TL idi. Yılın ilk 3 ayında 14 milyar TL düzeyinde kâr eden bankanın özkaynak büyüklüğü 275 milyar TL’ye ulaşırken, sermaye yeterliliği oranı ise yüzde 18,5 seviyesinde gerçekleşti.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Türkiye İş Bankası, aktif büyüklüğünü Mart itibarıyla yıl sonuna göre yüzde 8,5 artırarak 2,6 trilyon lira seviyesine yükseltti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, ilk çeyrek finansal sonuçlara ilişkin değerlendirmesinde, Sürdürülebilir ve uzun vadeli değer yaratmayı hedefleyerek eğitimden spora, bilimden çevre ve kültür-sanata katkı sunmayı sürdüreceğiz” dedi.

Kredi hacmi 1,3 trilyon lira oldu

Bankanın, Mart sonu itibarıyla nakdi kredi hacmi 1,3 trilyon TL, gayrinakdi kredi hacmi ise 467,5 milyar TL’ye ulaşarak ekonomiye sağlanan toplam kaynak tutarı 1,7 trilyon TL oldu. Tasarruf sahiplerinin öncelikli tercihi olan İş Bankası'nın TP mevduat hacmi Mart 2024 döneminde 837,2 milyar TL'ye ulaşırken, toplam mevduat hacmi de 1,7 trilyon TL'ye yükseldi.

Yılın ilk 3 ayında 14 milyar TL düzeyinde kar eden Bankanın özkaynak büyüklüğü 275 milyar TL’ye ulaşırken, sermaye yeterliliği oranı ise yüzde 18,5 seviyesinde gerçekleşti.

Hangi banka emekliye ne kadar promosyon veriyor? Bugün başlıyor: Hangi banka emekliye ne kadar promosyon verecek? Sigaraya bu kez indirim geldi 500 bin liranın aylık getirisi ne kadar? İsrailli bakandan Türkiye tepkisi Murat Ülker Patiswiss krizini değerlendirdi