K-pop Kraliçesi Blackpink'in albümü Billboard'da zirvede

K-pop grubu Blackpink'in Born Pink albümü, satışlarda yakaladığı başarıyla Billboard listesinde zirveye çıktı

Ben Sisario / The New York Times

Tüketim çağında olabiliriz ancak bugünlerde Billboard albüm listesinde 1 numaraya ulaşmak,  CD’lerin satışında işe yarıyor. Nisan ayında, Tyler ve The Creator’ın Call Me If You Get Lost albümü ilk çıkışından yaklaşık bir yıl sonra 119 sıra birden yükselerek zirveye yerleşti. Ertesi ay, Harry Styles'ın Harry's House albümü yılın en büyük çıkışını yakalamak için plaklara güveniyordu.

BTS'in sıralaması düştü

Haziran ayında, BTS’in derleme albümü Proof CD satışlarında 1 numaraya yükseldi. Bu hafta dört kadından oluşan K-pop grubu Blackpink, albüm satışlarında zirveye fırladı. Luminate izleme servisine göre dörtlünün ikinci uzun metrajlı stüdyo albümü Born Pink, Amerika Birleşik Devletleri'nde 102 bin satışla Billboard 200 listesinde 1 numara oldu. Bu toplam, onlar için mütevazı bir miktar olarak 37 milyon izlenmeyi içeriyor. Grubun haftalık satış sayısının yalnızca dörtte birini temsil ediyor.

Hediyeler CD satışlarını attırdı

Billboard'un belirttiği gibi CD basımlarının çoğu, başlangıçta 50 dolar gibi yüksek bir fiyatla satılan alternatif kapaklar, imzalar, kartpostallar ve çıkartmalar gibi diğer hediyelerle birlikte koleksiyonluk paketler halinde geldi. Koleksiyon geçen hafta indirime girdi. Blackpink ayrıca web sitesi aracılığıyla 4,99 dolara imzalı bir dijital albüm sattı ve standart indirilebilir albümünü 3,99 dolara düşürdü.

Bu satışlar, Born Pink’in 11 hafta boyunca en üst sıralarda yer alan Bad Bunny'nin Un Verano Sin Ti’ sini geçmesine yardımcı oldu. Listedeki 20. haftasında, Un Verano çoğu yayınlardan olmak üzere 93 bin satışla 2. sıraya düştü. Başka bir K-pop grubu, NCT 127, bu hafta 2 Baddies ile 3 numarada yer alıyor. 58 bin 500 satışının çoğu CD'ler aracılığı ile oldu. Albüm de bulunan 12 parça da 4 milyondan az dinlendi. 23 parçalı Verano albümü son birkaç aydır haftada ortalama 130 milyon ila 140 milyon tıklama alıyor.

Morgan Wallen'ın Dangerous: The Double Album’ü 2021'in başından bu yana ilk 10'da. Billboard 200 1956'da başladığından beri, listenin İlk 10'unda sadece beş farklı albüm daha fazla yer aldı. Hepsi film müzikleri ya da 1965 veya öncesinden Broadway oyuncu kayıtlarıydı, örneğin 90 hafta kadar fazla süre listede kalan South Pacific ve 173 ile My Fair Lady. Ayrıca bu hafta The Weeknd'in hit’i The Highlights 5. sırada yer alıyor.

© 2022 The New York Times Company

Hangi banka emekliye ne kadar promosyon veriyor? Bugün başlıyor: Hangi banka emekliye ne kadar promosyon verecek? Sigaraya bu kez indirim geldi 500 bin liranın aylık getirisi ne kadar? Oscar’ın en büyük hayal kırıklığı Önce çıplak çıktı sonra toga giydi