NYT Tesla'daki işten çıkarmaları yazdı: Genişlemeye dair şüpheler arttı

Otomobil üreticileriyle elektrikli şarj istasyonları yapacağına dair anlaşma yapan Tesla, istasyonlardan sorumlu tüm ekibini işten çıkarıyor. New York Times, şirketin karındaki düşüşün ardından genişlemeye ilişkin artan şüpheleri yazdı

Jack Ewing / The New York Times

Elon Musk, Tesla'nın elektrikli araç şarj istasyonları kurmaktan sorumlu bölümünün içini boşaltarak ABD'nin en büyük ve en güvenilir şarj ağının geleceği hakkında belirsizlik tohumları ekti. Birçoğu salı günü sosyal medyada paylaşımda bulunan yaklaşık 500 Tesla çalışanının işten çıkarılması, Tesla'nın CEO'su Musk'ın geçen yıl General Motors, Ford Motor ve diğer otomobil üreticilerinin liderleriyle yaptığı ve diğer şirketler tarafından üretilen otomobillerin Tesla Supercharger istasyonlarını kullanmasına izin veren anlaşmalarla ilgili soruları gündeme getirdi.

Tüm üreticiler Tesla için değişiklik planladı

Tesla'nın diğer elektrikli otomobil üreticileriyle yaptığı anlaşmalar, alıcılara yol seyahatlerinde hızlı şarj cihazları bulabilecekleri konusunda güvence vererek, birçok insanın bu tür otomobilleri satın almakta tereddüt etmesinin ana nedenlerinden birini ele aldı. Bu aynı zamanda Musk için Tesla'nın teknolojisini kabul eden ve şirkete otomobil endüstrisi üzerinde büyük bir etki sağlayan bir anlaşma. Neredeyse tüm büyük üreticiler, araçlarındaki donanım ve yazılımı Tesla'nın şarj cihazlarıyla uyumlu hale getirmek için değiştirmeyi planladıklarını duyurdu.

"Yapımları yavaşlatılacak"

Musk, sahibi olduğu sosyal medya sitesi X'te Tesla'nın yeni şarj istasyonlarının yapımını yavaşlatacağını ve "yüzde 100 çalışma süresine ve mevcut konumların genişletilmesine odaklanacağını" söyledi. Pazartesi günü çalışanlara gönderdiği ve The New York Times tarafından incelenen bir e-postada Musk, yeni Supercharger istasyonları inşa etmek için çalışan yaklaşık 500 kişilik grubun tamamını feshedeceğini belirtti. Bu mesajda, şirketin inşaat halindeki istasyonları bitireceğini ve kritik olan yerlerde yenilerini inşa edeceğini ekledi.

Tesla yorum talebine yanıt vermedi. İşten çıkarmalarla ilgili haberler daha önce The Information tarafından yazıldı. Tesla'nın dünya çapında 14 bin kişiyi işten çıkardığını açıklamasından iki hafta sonra gerçekleşen son işten çıkarmalar, geçen hafta ilk çeyrek karında yüzde 55'lik bir düşüş bildirmesinin ardından şirkete olan güvenini yeniden kazanmakta olan yatırımcıları tedirgin etti. Tesla hisseleri salı günü öğleden sonra yaklaşık yüzde 5 düşüşle kapandı, ancak perşembe gününden bu yana hala yaklaşık yüzde 13 artış gösteriyordu.

© 2024 The New York Times Company  

Bugün başlıyor: Hangi banka emekliye ne kadar promosyon verecek? Sigaraya bu kez indirim geldi 500 bin liranın aylık getirisi ne kadar? İsrailli bakandan Türkiye tepkisi Murat Ülker Patiswiss krizini değerlendirdi 29 kişi yanarak can verdi