Bu hafta platformlarda bizi bekleyen yapımlar (25 Kasım-1 Aralık 2022)

Mehmet Dinler'in derlediği TRT2, Disney+, MUBI'de bu hafta bizi bekleyen yapımlar...

Kültür sanat kanalı TRT 2’de kasım ayının son filmlerinden seçimlerimiz… 

Atlantic:

Bir yaz aşkını geride bırakamadığınızda ne olur? 2014 yapımı film Fas’ın sahil kasabalarından Avrupa’ya bu sorunun peşinden gidiyor. Jan-Willem van Ewijk’in yazıp yönettiği hikayede her yaz turistlere hizmet veren Fettah, Alexandra’ya aşık olunca hayatı karmaşıklaşıyor. Alexandra gidince Fettah için de sörf üstünde denizaşırı bir macera başlıyor. (26 Kasım Cumartesi)

Robin Hood: Prince of Thieves:

Zenginden alıp fakire veren kahramanımızın hem doğrudan uyarlamalarını hem de ondan ilham alanların hikayelerini sıklıkla izledik. Ancak 1991 yapımı klasiğin seviyesine ulaşabilen başkası olmadı. Başrollerde Kevin Costner, Alan Rickman ve Morgan Freeman ile bir başkaldırı hikayesi. (27 Kasım Pazar) 

Of Human Bondage:

Erken dönem sinemasına, 1934’e gidiyoruz. Bir karşılıksız aşk hikayesini anlatan yönetmen John Cromwell izleyiciye “Fazla fedakarlık da iyi değil” mesajı veriyor. Mildred’a aşık olan ve onun için herşeyi yapan Philip’in başına gelenleri izlediğimiz filmin başrollerinde Leslie Howard ve Bette Davis yer alıyor. (28 Kasım Pazartesi)

Makinistin Günlüğü:

İstatistiklere göre her demiryolu mühendisi, kariyeri boyunca ortalama 15-20 kişinin ölümüne sebep oluyor. Peki bu masum katiller, bunu nasıl yapıyor? Yönetmen Miloš Radović’in anlattığı bu hikayede bu ilginç istatistik aydınlatılıyor. Mizahi unsurlarıyla dikkat çeken Sırbistan ve Karadağ ortak yapımı film kimi yerlerde güldürebilir. (29 Kasım Salı) 

Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak:

Sinemamızın belki de en güzel isimli filmi, dünyayı çok erken terk eden yönetmen Ahmet Uluçay‘ın yaşamını da özetliyor. 60’lı yıllarda, küçük bir köyde yaşayan Recep ve Mehmet’in köyün delisi Ömer ile peşinden koştukları sinema tutkusuna eşlik etmek değerli. (30 Kasım Çarşamba) 

MUBI’nin kasım programının sonunda farklı bakış açısına sahip ilginç yapımlar var

Krallık Çıkış:

Lars Von Trier’in efsane dizisi, 30 yıl sonra mini bir sezonla geri döndü. Krallık 1 ve Krallık 2 bu ay içinde MUBI kütüphanesinde yerini almıştı. Platforma 27 Kasım’da eklenecek olan Krallık Çıkış’ta Von Trier, en büyük ilham kaynağı İkiz Tepeler’e dokunuyor. Her hafta bir bölümü yayınlanacak beş bölümlük sezonla birlikte Lars Von Trier, efsane hikayesini nihayete erdiriyor.

Carne Tremula:

Pablo Almodovar koleksiyonunun sonlarına geliyoruz artık. 1997 yapımı Çıplak Ten yönetmenin alışılageldik tarzında, insan arzuları ve tuhaf tesadüflerin kesişim noktasında bir hikaye anlatıyor. Psikolojik gerilim ustası yazar Ruth Rendell’in kitabından uyarlanan filmde, Javier Bardem ve Penélope Cruz -üstelik kariyerinin başında- yer alıyor.

Vic+Flo Bir Ayı Gördü:

Hayata tutunmaya çalışan eski mahkum iki kadının hikayesi. Hapishanede uzun zaman geçirdikten sonra salıverilince Kanada ormanlarında bir kulübeye yerleşen Victoria ve Florence, özgürlük kavramına bakışlarının değişimiyle izleyiciyi de sürüklüyor. Film, yönetmen Denis Côté’un dokunuşlarıyla gerilim sevenlerin beğenisini kazanıyor.

Sexual Drive:

Bu problemli cinsellik hikayesi için Japonya’ya gidiyoruz. Kôta Yoshida’nın yönetmen koltuğunda oturduğu film sorunları olan üç kişinin karşısına daha büyük bir sorun olacak Kurita’yı çıkarıyor. Cinsellikle ilgili birçok sorgulamada da bulunan film afrodizyak etkisi yapan yiyeceklere ve gizli arzulara da değiniyor.

Light Sleeper:

Taxi Driver’ın senaristi olarak da tanıdığımız Paul Schrader’ın yönetmenliğini yaptığı 1992 yapımı film, uyuşturucu bağımlılığı ve satıcılığını geride bırakmak isteyen John’un hikayesini konu alıyor. Meşakkatli olan bu süreç eski aşkıyla tekrar karşılaşınca iyice zorlaşıyor. Filmin başrollerinde genç bir Willem Dafoe ve Susan Sarandon yer alıyor.

Belgeseller, diziler ve filmler arasında platforma yeni eklenenlerden seçimlerimiz… 

Chris Hemsworth ile Sınır Yok:

Ailemizin Thor’u Chris Hemsworth, daha uzun ve sağlıklı yaşamın sırlarını çözmek için yolculuğa çıkıyor. Bu National Geographic belgeseli boyunca Hemsworth kendi sınırlarını zorlayacak birçok aktiviteye girişiyor. Dört günlük oruçtan stres yönetimine, hafıza geliştirme çalışmasından Kuzey Kutbu alıştırmalarına kadar altı bölümün hepsi çok heyecanlı.

Keep This Between Us:

Güvenilir görünen bir öğretmeniyle olan geçmiş ilişkisini yeniden gözden geçiren Cheryl‘in yolculuğunu takip eden dört bölümlük belgesel seri, izleyiciyi ABD’deki liselerde yaygın olduğu düşünülen cinsel istismar salgını ile de yüzleştiriyor. Ortalama 40 dakikalık dört bölümü izlemek ve hazmetmek bazı noktalarda zor olabilir.

Tell Me Lies:

Çalkantılı bir aşk hikayesini sekiz yıl takip etmek ister misiniz? Lucy ve Stephen’ın sıradan üniversite aşkı gibi başlayan ilişkileri, hem onların hem de çevrelerinin hayatını değiştirecek bağımlılığa dönüyor. Carola Lovering’in aynı adlı romanından uyarlanan dizinin başrollerinde Grace Van Patten ve Jackson White var. 

Teneffüs Zili:

1997-1999 arasında yayınlanan, Türkiye’de de 2000’li yıllarda çok sevilen efsane hem dizisi hem de filmleriyle platforma eklendi. Üçüncü Sokak Okulu’nun öğrencileri hem iyileriyle hem kötüleriyle fenomen olmuştu. Üç sezon ve 65 bölümlük diziye ek olarak, üç filmle birlikte doya doya nostalji yapabilir, TJ ve arkadaşlarıyla vakit geçirebiliriz.

Sumo Do, Sumo Don’t:



Japonya’dan ilginç bir Disney Original yapımıyla bitirelim. Üniversite son sınıf öğrencisi Moriyama, mezun olup aldığı iş teklifini kabul edebilmek için Sumo kulübüne katılmak zorunda kalıyor. Buna pek uygun olmayan vücudu, kulüpteki gerçek sumocu Honoka ve ortaya çıkan aşk hikayesi oldukça eğlenceli. 

Hangi banka emekliye ne kadar promosyon veriyor? Bugün başlıyor: Hangi banka emekliye ne kadar promosyon verecek? Sigaraya bu kez indirim geldi 500 bin liranın aylık getirisi ne kadar? Oscar’ın en büyük hayal kırıklığı Önce çıplak çıktı sonra toga giydi