İşçi Filmleri Festivali'nin açılış filmi Kanun Hükmü'ne son dakika yasağı

Çankaya Kaymakamlığı, 19.Uluslararası İşçi Filmleri Festivali Ankara programının açılış filmi Kanun Hükmü'ne gösterime bir saat kala yasak getirdi. Karara tepki gösteren belgeselin yönetmeni Nejla Demirci, "Yasak son dakikada geldi. Seyretmedikleri bir filmi suçlu ilan ettiler" dedi

19.Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nin Ankara programının açılış filmi Kanun Hükmü'nün gösterimi Çankaya Kaymakamlığı'nın kararıyla yasaklandı. Ankara Film Festivali ve Antalya Altın Portakal Film Festivali seçkisinden çıkarılan Nejla Demirci'nin Kanun Hükmü adlı belgeselinin Türkiye gösterimini 19. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nde yapması bekleniyordu. Çankaya Kaymakamlığı, gösterime bir saat kala belgeselle ilgili yasak kararı aldı. 

"Seyretmedikleri filmi suçlu ilan ettiler"

Belgeselin yönetmeni Nejla Demirci karara ilişkin, "Yasak son dakikada geldi. Tamamen her şey hukuksuz. Bir filmi suçlu ilan etmek Türkiye sinemasına vurulmuş bir darbedir. Seyretmedikleri bir filmi suçlu ilan ettiler. Bir filmi suçlu ilan edip onun gösterimini engellemek suçtur" dedi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işlerinden atılan iki kişinin mücadelesini anlatan yapım Antalya Film Festivali seçkisinden iki kez çıkarılmış, kriz nedeniyle festival tarihinde ilk kez iptal edilmişti. Kanun Hükmü, Ankara Film Festivali seçkisinden de çıkarılmıştı.

Hangi banka emekliye ne kadar promosyon veriyor? Bugün başlıyor: Hangi banka emekliye ne kadar promosyon verecek? Sigaraya bu kez indirim geldi 500 bin liranın aylık getirisi ne kadar? İsrailli bakandan Türkiye tepkisi Murat Ülker Patiswiss krizini değerlendirdi