Türk fotoğrafçılığı ‘Yılın fotoğraf etkinliği’ Photo London’da temsil ediliyor

Photo London fuarına bu sene Türk sanatçılar da yoğun ilgi gösterdi. 15-19 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek fuarda, Dirimart, Martch Art Project, SANATORIUM gibi Türk galerilerin sponsorluğunu ise 50. yıl kutlamaları kapsamında TurkishBank UK üstlendi

Avrupa’nın en önemli fotoğraf fuarlarından Photo London Fuarı’na bu sene Türk galeri ve sanatçıları da yoğun ilgi gösterdi. The Guardian tarafından ‘Yılın fotoğraf etkinliği’ olarak tanımlanan fuar 15-19 Mayıs tarihleri arasında Londra’da Somerset House’ta gerçekleşecek. Fuara katılan Dirimart, Galeri Nev, Galerist, Martch Art Project, SANATORIUM, Versus Art Project ve Vision Art Platform gibi Türk galerilerinin sponsorluğunu ise 50.yıl kutlamaları kapsamında TurkishBank UK üstlendi.

“Türk sanatının Londra’ya ulaşmasını istedik”

3 Mayıs 2024 tarihinde İstanbul İngiltere Başkonsolosluğu'nda gerçekleştirilen 50.yıl resepsiyonunda konuşan TurkishBank UK Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Börteçene “Bu özel senede Türk sanatının Londra pazarına ulaşmasını desteklemek istedik. Yurtdışında çıkan ‘Photo London 2024’e Türk damgası’ başlıklı haberlere de bakacak olursak, sonuç başarılı oldu. Türk sanatının uluslararası arenaya açılımı için uygun şartların oluştuğunun farkındaydık ama bu kadar büyük bir ilgiyi beklemiyorduk” dedi. 50.yıl kutlamaları kapsamında aynı zamanda TurkishBank’ın fintek ekosistemi T-Gate bu yıl içinde Londra’da faaliyete geçecek ve Türk finteklerinin Londra pazarına ulaşımını destekleyecek.

Kurt Börteçene, Hakan Börteçene ve Bars Börteçene

Photo London TurkishBank’ın Somerset House'ta desteklediği ikinci etkinlik. İlk olarak, Orhan Pamuk'un 2008'de yayınlanan romanıyla aynı adı taşıyan Masumiyet Müzesi’nin sponsorluğunu üstlendi.

Hangi banka emekliye ne kadar promosyon veriyor? Bugün başlıyor: Hangi banka emekliye ne kadar promosyon verecek? Sigaraya bu kez indirim geldi 500 bin liranın aylık getirisi ne kadar? İsrailli bakandan Türkiye tepkisi Murat Ülker Patiswiss krizini değerlendirdi