1982 yapımı E.T. the Extra-Terrestrial'da yer alan mekanik uzaylı modeli açık artırmayla satılacak

Uzaylılara bakış açısını değiştiren bir klasik olan E.T. the Extra-Terrestrial'da yer alan mekanik uzaylı modeli aralık ayında açık artırmayla satışa çıkartılacak. Julien's Auctions'a göre E.T. 3 milyon dolara kadar alıcı bulabilir

Özel bir müzayede evi olan Julien's Auctions'a göre, Steven Spielberg'ün 1982 yapımı klasik filmi E.T. the Extra-Terrestrial'da yer alan mekanik uzaylı modeli aralık ayında açık artırmaya çıktığında 3 milyon dolara kadar alıcı bulabilir. Filme adını veren dünya dışı karakterin dublörü olarak kullanılan çekim modeli, hafif bir alüminyum alaşımdan yapılmış ve tamamen mekanik 85 hareket noktasına sahip. 12 animatörden oluşan bir ekip  modern CGI teknolojisi ve özel efektlerden önce gelen filmde E.T.'nin yüz ifadelerini ve vücut hareketlerini kontrol etmesini sağladı. Model, filmdeki çalışmalarıyla 1983 yılında En İyi Görsel Efekt dalında Oscar kazanan İtalyan özel efekt tasarımcısı Carlo Rambaldi tarafından yaratıldı. Julien's Auctions'a göre Spielberg bir keresinde Rambaldi'den E.T.'nin Gepetto'su olarak bahsetmiş ve onu Pinokyo'nun masal yaratıcısı ile karşılaştırdı.

Altı yaşındayken filmde rol alan Drew Barrymore, E.T. mekatronik modelinin gerçek bir uzaylı olduğuna inandığını itiraf eden bir tweet attı. Barrymore, E.T. the Extra-Terrestrial'daki rol arkadaşları K.C. Martel, Henry Thomas ve Dee Wallace'ı yeniden bir araya gelmek üzere davet ettiği The Drew Barrymore Show'un bir bölümünde "Onu gerçekten ama gerçekten çok derinden sevmiştim" dedi.

Barrymore modele öğle yemeği götürdüğünü hatırladığını söyledi ve rol arkadaşları Barrymore'un E.T.'ye setin soğuk olduğu günlerde takması için bir atkı verilmesi konusunda ısrar ettiğini söylediler. Wallace, Spielberg'e Barrymore'un E.T. ile tek taraflı konuşmalar yaptığı söylendiğinde, animatörlere, kameralar kayıtta olmasa bile modeli Barrymore ile etkileşim halindeymiş gibi kontrol etmeleri talimatını verdiğini söyledi.

Açık artırmayla satılacak

Model, 17 ve 18 Aralık tarihlerinde Beverly Hills, Kaliforniya'da yapılacak iki günlük açık artırmanın bir parçası. Julien's Auctions'a göre, aralarında Marliyn Monroe'nun giydiği üç elbise ve Harry Potter and the Sorcerer's Stone filminin çekimlerinde kullanılan bir süpürge sopasının da bulunduğu diğer Hollywood hatıraları ile birlikte satılacak. Hollywood hatıra eşyalarının aktif bir piyasası vardır ve koleksiyoncular en sevdikleri filmlerin setlerinden çıkan eşyalara genellikle milyonlar harcarlar. Judy Garland'ın Oz Büyücüsü'nde Dorothy rolünde giydiği bir elbise 2015 yılında 1,5 milyon dolardan fazla bir fiyata satılmış, aynı filmdeki Korkak Aslan kostümü ise bir önceki yıl 3 milyon dolara alıcı bulmuştu. 2019 yılında, 1965 yapımı James Bond filmi Thunderball'da kullanılan bir Aston Martin DB5 açık artırmada 6,4 milyon dolara satıldı.

Hangi banka emekliye ne kadar promosyon veriyor? Bugün başlıyor: Hangi banka emekliye ne kadar promosyon verecek? Sigaraya bu kez indirim geldi 500 bin liranın aylık getirisi ne kadar? Oscar’ın en büyük hayal kırıklığı Önce çıplak çıktı sonra toga giydi