2022 Dünya Kupası'nda son durum: 16'ya hangi takımlar kaldı?

2022 Dünya Kupası'nda bugün ve yarın oynanacak maçların ardından gruplardan çıkan tüm takımlar belli olacak. Şuana kadar; Fransa, Brezilya, Portekiz, Hollanda, Senegal, İngiltere ve ABD üst tura çıkmayı garantiledi

2022 FIFA Dünya Kupası'nda C ve D Grubu'nda bugün oynanacak üçüncü maçların ardından son 16 bileti alan tüm takımlar resmiyet kazanacak. Sekiz grupta 32 takımın mücadele ettiği şampiyonada Fransa, Brezilya, PortekizHollanda, Senegal, İngiltere ve ABD 30 Kasım tarihi itibarıyla son 16'ya adını yazdıran ülkeler oldu. 

Maç başı 2,53'lük gol ortalaması

Dünya Kupası'nda oynanan ilk 32 karşılaşmada toplam 81 gol atılırken, maç başına 2,53'lük gol ortalaması yakalandı. Beş maçta ise gol sesi çıkmadı.

Galibiyet ve gol rekoru

Turnuvanın en farklı galibiyetini Kosta Rika'yı 7-0 yenen İspanya elde etti. Turnuvanın en gollü maçı ise İngiltere ile İran arasında oynandı. İngiltere, İran'ı 6-2 yenerken, mücadelede toplam 8 gol kaydedildi.

2022 Dünya Kupası'nda gol krallığı yarışında zirvede yer alan isimler Ekvador'dan Enner Valencia ve Fransa'dan Kylien Mbappe oldu. Valencia ve Mbappe attıkları üçer golle zirvede yer aldı.

Fenerbahçeli futbolcu Valencia, Katar'a 2, Hollanda'ya da 1 gol attı. Mbappe ise Danimarka'ya 2, Avustralya'ya 1 gol atmayı başardı. Katar'daki şampiyonada 12 oyuncu ise fileleri ikişer kez havalandırdı.

Sürpriz sonuçlar

Katar'daki grup maçlarında sürpriz sonuçlar da yaşandı. Turnuvanın ilk büyük sürprizine Suudi Arabistan imza attı. Şampiyonluğun en büyük adaylarından Arjantin ile karşılaşan Suudi Arabistan, ilk yarısını 1-0 geride kapattığı maçın ikinci yarısında bulduğu gollerle rakibini 2-1 yendi.

Dünya Kupası'na, D Grubu'nda Avustralya-Danimarka, Tunus-Fransa ve C Grubu'nda Polonya-Arjantin, Suudi Arabistan-Meksika maçlarıyla devam edilecek.

Suudi Arabistan'ın ardından Japonya tarihi bir galibiyet elde etti. Japonlar, turnuvanın deneyimli ekiplerinden Almanya karşısında ilk yarıyı 1-0 geride kapattı. Japonya, ikinci yarıda attığı gollerle güçlü rakibine 2-1'lik üstünlük sağladı.

Katar'da dikkat çeken sonuçlardan birini de kuzey Afrika temsilcisi Fas elde etti. Fas, güçlü kadrosuyla ön plana çıkan Belçika'yı 2-0'lık skorla devirdi.

Hangi banka emekliye ne kadar promosyon veriyor? Bugün başlıyor: Hangi banka emekliye ne kadar promosyon verecek? Sigaraya bu kez indirim geldi 500 bin liranın aylık getirisi ne kadar? Oscar’ın en büyük hayal kırıklığı Önce çıplak çıktı sonra toga giydi