Fenerbahçe'de Ali Koç yeniden aday oluyor

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un haziran ayında yapılacak olağan genel kurulda yeniden aday olması bekleniyor. Adaylığını birkaç gün içinde açıklayacak Ali Koç'un yönetim kurulu listesinde kapsamlı bir değişime gideceği belirtiliyor

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un, haziran ayında yapılacak seçimli genel kurulda yeniden aday olması bekleniyor. Sarı-lacivertli kulübün başkanı, son anda bir karar değişikliği olmazsa birkaç gün içinde adaylığını açıklayacak. Kulislerden sızan haberlere göre, Ali Koç yeniden aday olması halinde yönetim kurulunda kapsamlı bir değişikliğe gidecek.

Bazı Fenerbahçe dernekleri ve kongre üyeleri de Ali Koç'un yeniden aday olması için kulübe beyanname göndermeye başladı. 

Ne olmuştu?

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 5 Ocak 2024'te katıldığı bir televizyon programında "Seçimde aday olmayı planlamıyorum. Ancak asla asla dememeyi de öğrendim" demişti. Koç, 3 Şubat 2024'te gerçekleştirilen Divan Kurulu toplantısında da "Başkanlığımın devamına dair teveccühünüze teşekkür ederim. Onur duydum, gururlandım ancak Allah'ın izniyle haziran ayında yeni bir başkanımız ve yeni bir yönetimimiz olacak" ifadelerini kullanmıştı.

Fenerbahçe Kulübü, Trabzonspor deplasmanında yaşanan olayların ardından gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulda Galatasaray ile oynanacak Süper Kupa finaline 19 yaş altı takımıyla çıkma ve Türkiye Kupası'na iki sezon boyunca katılmama kararı almıştı. Sarı-lacivertli takım, 7 Nisan'da Şanlıurfa'da oynanan finalin ikinci dakikasında sahadan çekilmişti. Ali Koç, Süper Kupa finali için gittiği Şanlıurfa'da adaylığıyla ilgili, "Olağanüstü bir şey olmadığı takdirde demiştim. Olağanüstü bir şey bence şu an olmadı ama oraya doğru gidiyor. Yönetici arkadaşlarım bu kararın tekrar gözden geçirilmesi gerektiği konusunda haklı gerekçelerle baskı yapıyorlar. Bayramdan sonra bir daha ele alacağız" açıklamasını yapmıştı. 

Divan Kurulu Başkanı Mosturoğlu: Saran resmen aday

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Şekip Mosturoğlu, Saran Grup Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran'ın Fenerbahçe başkanlığına resmen aday olduğunu söyledi. Tivibu Spor'a konuşan Mosturoğlu, "Sadettin Saran'ın başvurusu bizden evvel yapılmış divan kuruluna. Biz inceledik dosyayı, hem yüksek divan kurulu hem sicil kurumundan geçirilmiş. Elimizde bitirilmiş bir süreç var. Sadettin Saran, resmi bir aday. Altında önerenlerin olduğu 500'den fazla imzası var" dedi.

Sadettin Saran, 7 Mayıs'ta yaptığı yazılı açıklamada "Sayın Başkanımız cuma gününe kadar aday olma yönünde bir irade ortaya koyarsa, sözümüzün gereği, başkanımız lehine seçimlerden çekileceğiz ve başkanımızın önderliğinde kulübümüzü maddi manevi desteklemeyi sürdüreceğiz. Diğer durumda, pazartesi gününden itibaren, şartsız olarak kulübümüzü yönetmeye talip olduğumuzu ilan edecek; Türk spor tarihinin en hazır yönetimi olma iddiamız ve süre sabır istemeden derhal başarı hedefimize odaklanarak çalışmalarımızı hızlandıracağız" ifadelerini kullanmıştı.

Hangi banka emekliye ne kadar promosyon veriyor? Bugün başlıyor: Hangi banka emekliye ne kadar promosyon verecek? Sigaraya bu kez indirim geldi 500 bin liranın aylık getirisi ne kadar? İsrailli bakandan Türkiye tepkisi Murat Ülker Patiswiss krizini değerlendirdi