Forbes: LeBron James rekorları alt üst etmeye hazırlanıyor

Nefesler tutuldu NBA'de heyecan yeniden başlıyor. Forbes 2022-2023 sezonunda en çok kazanacak yıldızları yazdı: LeBron James tüm zamanların rekorunu hatta rekorlarını kırmaya hazırlanıyor

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) 2022-2023 sezonu, 19 Ekim Çarşamba günü sabaha karşı başlayacak. Amerika Basketbol Birliği (BAA) adıyla 1946'da başlayan NBA'in 77. sezonunun açılış gününde 2 maç oynanacak. Yeni sezonun ilk karşılaşmasında, geçen sezonun finalisti Boston Celtics, Furkan Korkmaz'ı da kadrosunda barındıran Philadelphia 76ers'ı ağırlayacak. Aynı gün ayrıca Golden State Warriors ile Los Angeles Lakers karşılaşacak. Stephen Curry'nin önderliğindeki son şampiyon Warriors, sezona yeni başantrenörü Darvin Ham ile başlayacak Lakers'ı konuk edecek... Yeni sezon için nefesler tutulmuşken Forbes bu yıla gelirleriyle damga vuracak 10 yıldızı yazdı... 

 Kral lakaplı LeBron James, toplam 1326 sayı kaydetmesi halinde, Kareem Abdul-Jabbar’ı geride bırakarak NBA tarihinin en fazla sayı kaydeden basketbolcusu olacak

NBA yıldızları saha içinde ve dışında her zamankinden daha fazla kazanıyor ve basketbolun gelişen ekonomisi, ücretlerdeki artışı devam edeceğini gösteriyor... Yeni sezon öncesi dört NBA şampiyonluğu ve dört MVP Ödülü'nün yanı sıra 1,2 milyar dolarlık kariyer kazancını da geride bırakan LeBron James'in kanıtlayacak hiçbir şeyi kalmadı. Ancak Los Angeles Lakers'ın 37 yaşındaki süper starı 20. profesyonel sezonuna girerken hala rekorlarını yenilemeye devam ediyor.

Giannis Antetokounmpo

Aktif spor hayatına devam ederken milyarder olan ilk basketbolcu unvanı alan James bu sezon sakatlanmazsa ligin kariyer sayı rekorunda efsanevi Kareem Abdul-Jabbar'dan devralacak aynı zamanda tüm zamanların en yüksek maaşı rekorunu tazeleyecek

Rakibinden 29,4 milyon dolar fazla kazanacak

2022-23 sezonunda 124,5 milyon dolar kazanacak olan LeBron James, sponsorluk anlaşmaları da hesaplandığında mayıs ayında kayıtlara geçen yıllık 121,2 milyon dolarlık gelirini aşarak tüm zamanların en çok kazanan NBA oyuncusu olacak. Öyle ki James en yakın takipçisi Golden State Warriors'ın yıldızı Stephen Curry'den 29,4 milyon dolar fazla kazanacak.

10 yıl öncesine göre yüzde 122'lik artış

Bu, Curry ve zirvedeki diğer 8 oyuncunun az kazandığı anlamına gelmiyor. NBA'in en çok kazanan on oyuncusu toplamda vergiler ve menajer ücretleri hariç 751 milyon dolar gelir elde edecek. Bu rakam geçen yılın rekoru olan 714 milyon dolara kıyasla yüzde 5, on yıl öncesine kıyasla ise yüzde 122'lik bir artış anlamına geliyor.

James, Curry ve Brooklyn Nets forveti Kevin Durant gibi isimlerin yıllık 20 milyon doları aşan sponsorluk anlaşmaları göz önüne alındığında NBA'in zirvedeki isimlerinin saha dışı gelirlerinin 330 milyon dolara ulaşacağını gösteriyor. NFL'in zirvedeki 10 oyuncusunun bu sezon toplam 120 milyon dolar kazanacağı ve bu rakamının da üçte birinden fazlasının Tom Brady'ye ödeneceği göz önüne alındığında NBA'in marka değeri daha iyi anlaşılabilir.

Geçen yıla göre yüzde 8 artış

Başka bir deyişle NBA'in saha dışı toplam geliri, geçen yılın rekoru olan 306 milyon dolara göre yüzde 8'lik bir iyileşmeyi ve on yıl öncesine göre yüzde 123'lük bir sıçramayı temsil ediyor.

Saha içinde yüzde 120 büyüme

Ancak saha içi büyüme de 2012-13'ten bu yana yüzde 120 gibi çarpıcı bir oranda gerçekleşti. Bu durum, 2012-13 sezonunda 4,6 milyar dolar olan lig gelirlerinin geçen sezon 10 milyar doları aştığına inanılan spordaki daha geniş çaplı kazanımları yansıtıyor. NBA'de basketboldan elde edilen gelirin yüzde 50'sinin oyunculara garanti edilmesiyle birlikte 2012-13 sezonunda 58 milyon dolar olan maaş sınırı bu sezon 123,7 milyon dolara, 70,3 milyon dolar olan lüks vergisi eşiği de 150,3 milyon dolara yükseldi. Bu durum takımlara bütçe olanağı sağladı ve ligin maksimum maaşlarının değerini artırdı.

LeBron James Los Angeles Lakers Saha için 44.5 milyon $ Saha dışı 80 milyon $
Stephen Curry  Golden State Warriors Saha için 48.1 milyon $ Saha dışı 47 milyon $
Kevin Durant Brooklyn Nets Saha için 43 milyon $ Saha dışı 45 milyon $
Giannis Antetokounmpo Milwaukee Bucks  Saha için 42.5 milyon $ Saha dışı 44 milyon $
Russell Westbrook Los Angeles Lakers  Saha için 47.1 milyon $ Saha dışı 35 milyon $
Klay Thompson Golden State Warriors  Saha için 40.6 milyon $ Saha dışı 20 milyon $
Damian Lillard Portland Trail Blazers  Saha için 42.5 milyon $ Saha dışı 18 milyon $
James Harden Philadelphia 76ers  Saha için 33 milyon $ Saha dışı 20 milyon $
Paul George Los Angeles Clippers  Saha için 42.5 milyon $ Saha dışı 8. milyon $
Jimmy Butler Miami Heat Saha için 37.7 milyon $ Saha dışı 12 milyon $

 NBA'de 4 milli basketbolcu mücadele edecek

Forbes'un verileri bir yan NBA'de, geçen sezon olduğu gibi Türkiye Milli Takımı'ndan 4 basketbolcu mücadele edecek. Houston Rockets'ta oynayan 20 yaşındaki Alperen Şengün ve Miami Heat forması giyen 24 yaşındaki Ömer Faruk Yurtseven'in NBA'deki 2. yılı olacak. Pivot pozisyonundaki iki milli basketbolcudan Alperen, geçen sezon 72 maçta 9,6 sayı, 5,5 ribaunt, 2,6 asist, Ömer ise 56 karşılaşmada 5,3 sayı, 5,3 ribaunt ortalamalarını yakalamıştı.

27 yaşındaki Cedi Osman (Cleveland Cavaliers) ve 25 yaşındaki Furkan Korkmaz (Philadelphia 76ers) ise ligdeki 6. yıllarına başlayacak.

NBA kariyerinde Cedi'nin 10 sayı, 3,2 ribaunt, 2,1 asist, Furkan'ın da 7,9 sayı, 2,2 ribaunt ortalamaları bulunuyor.

Hangi banka emekliye ne kadar promosyon veriyor? Bugün başlıyor: Hangi banka emekliye ne kadar promosyon verecek? Sigaraya bu kez indirim geldi 500 bin liranın aylık getirisi ne kadar? Oscar’ın en büyük hayal kırıklığı Önce çıplak çıktı sonra toga giydi