Edebiyatçılar depreme dair en çarpıcı kareleri yazdı

Fotoğrafların dili yoktur, konuşamazlar. Ama istedik ki bu kez sesleri duyulsun. Sözü işin üstatlarına bıraktık, depreme dair en çarpıcı kareleri Ayfer Tunç, Buket Uzuner, Tuna Kiremitçi, Aslı Perker, Nedim Gürsel, İsmail Güzelsoy ve Seray Şahiner kaleme aldı

Galerinin tamamı için tıklayınız

Türkiye’nin ödüllü edebiyatçılarından Şebnem İşigüzel, dünyanın boğazını düğümleyen bu fotoğrafı Oksijen için
söze döktü...

Güzel günlerde tutar gibi tut elimi baba. Bırakma.
Çünkü bizi bu mezar evlere mahkum edenlerin üzerine yürüyeceğiz daha. Ölüm öfke mi, çaresizlik mi veriyor insana?
Bu beton yıkıntıyı kaldırmaya gücün yetmiyor ama hak aramaya yetmeli. Hepimiz çaresizlikle tutuyoruz bu eli. Bu yük kalkmadan bırakmak yok. Meğer bizi diri diri mezarımıza gömmüş birileri. Biraz daha para, rüşvet, görevi kötüye kullanma, ne ararsanız var. Başka tarafa bak, o tarafa bakma baba. Herkes görüyor acını. Üzgünsün, kahroldun. Taşa döndün acıdan. Üşümüyorsun çünkü çaresizlik bir büyük yangın. Çaresizlik yaktı kül etti seni. Üşüdüğünü düşünenlerin verdiği yardım ceketi. Güzel günlerde tutar gibi tut elimi baba. Öldüğüme inanmıyorsun, inanma.
Bırak yaşayayım kimsenin ihmallerle ölmeyeceği günlerde. Hayaller olsun ve mevsim fark etmez, eve dönelim seninle, el ele. Çaresizlik ve ölüm olmadan.

Fotoğraf: Adem Altam /AFP Getty Images

Hangi banka emekliye ne kadar promosyon veriyor? Bugün başlıyor: Hangi banka emekliye ne kadar promosyon verecek? The Beekeeper zirvede İstanbul'da sabah 04.00'te özel karşılama Bu ne ilk ne de son olacak Küresel ekonomi için neden önemli?