Hekimlerden '10 dakikada 4 randevu' tepkisi: Sağlık 2 dakikaya sığmaz

İstanbul Tabip Odası (İTO), bir eğitim araştırma hastanesinde 8 Mayıs Çarşamba günü 16.00 ila 16.10 saatleri arasında 4 ayrı hastaya aynı doktor için randevu verildiğini duyurdu. Hekimler, bu durumu protesto etmek için yarın bir basın açıklaması gerçekleştirecek

İstanbul'daki bir eğitim araştırma hastanesinde 8 Mayıs Çarşamba saat 16.00-16.10 arasında 4 hastaya aynı doktor için randevu verildiği ortaya çıktı. İstanbul Tabip Odası (İTO), randevu ekranının görüntüsünü sosyal medya hesabından paylaştı. 

İTO'nun paylaşmında, "MHRS ekranında hastaya randevu süresi 10 dakika olarak görülüyor. Aynı 10 dakikaya 3-4 hastaya randevu veriliyor. Doktor ekranı bu şekilde görülüyor. Uyarıyoruz; Bu uygulamanın sağlıkta şiddet ve malpraktis davalarında artış dışında sonuçları olacaktır" denildi. 

"İki tarafın da mağdur olduğu bir sistem yaratıldı"

İTO Yönetim Kurulu üyesi Ertuğrul Oruç da İstanbul'daki kamu hastanelerinde randevu bulmanın oldukça zor olduğunu belirterek, "Biz hastalarımıza 1-2 dakika süre ayırmak istemiyoruz. Hiçbir hastanın da böyle bir hak gaspına uğramasını istemiyoruz. Sonuçta şifa bulmaya gelen hastalar 1-2 dakikada şifa bulamayacak. Hem de meslektaşlarımız şifa bulacak şekilde muayene edemeyecek. Yani her iki tarafın da mağdur olduğu bir sistem yaratılmış oldu" dedi. 

Hekimler, bu durumu protesto etmek için yarın saat 12.15'te Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirecek. 

Hangi banka emekliye ne kadar promosyon veriyor? Bugün başlıyor: Hangi banka emekliye ne kadar promosyon verecek? Sigaraya bu kez indirim geldi 500 bin liranın aylık getirisi ne kadar? İsrailli bakandan Türkiye tepkisi Murat Ülker Patiswiss krizini değerlendirdi