Meclis'te yeni anayasa turu: Numan Kurtulmuş'tan DEM Parti'ye ziyaret

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni ve sivil anayasa görüşmelerine devam ediyor. Kurtulmuş, DEM Parti Grubunu ziyaret ederek DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları Oruç ve Tuncer Bakırhan ile görüştü

Meclis'te yeni anayasa mesaisi devam ediyor. İlk görüşmesini CHP Genel Başkanı Özgür Özel'le yapan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, anayasa turu çerçevesinde bugün de ilk olarak DEM Parti Grubunu ziyaret ederek DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları Oruç ve Tuncer Bakırhan ile görüştü. 

"Demokratik anayasa yapım sürecine ihtiyaç var"

Kurtulmuş, görüşmesi sonra yaptığı açıklamada "Demokratik bir şekilde sürdürme talebimizi kendilerine ilettik. Eş Genel Başkanlar ve grup başkanları arkadaşlarıyla müzakere ettikten sonra görüşlerini parti olarak kamuoyuyla da paylaşacaktır. Bizim temennimiz TBMM'de siyasi partilerin üzerinde uzlaşabileceği anayasa çalışmasının ortaya konulması ve bunun da Meclis'te kabul edilmesidir" dedi. 

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ise "Bizler de DEM Parti olarak demokratik anayasa yapım sürecine ihtiyacı olduğu kanaatindeyiz. 12 Eylül anayasasının değişmesi ve demokratik bir Türkiye'nin inşa edilmesi konusundaki görüşlerimiz bilinmektedir. Mevcut olan baskı sürecinin ortadan kalkması anayasanın hükümlerinin ve AİHM kararlarının hükümlerinin uygulanması bizler için çok önemli. Burada olumsuz gördüğümüz ve böylesi bir zeminde anayasa yapım sürecinde zorluklar olabileceğinin altını çizdik" ifadelerini kullandı.

Editörün notu: Kurtulmuş, ikinci ziyareti ise şu saatlerde Saadet Partisi'ne yapıyor, 14.00'te ise İYİ Parti'yi ziyaret edecek.

Hangi banka emekliye ne kadar promosyon veriyor? Bugün başlıyor: Hangi banka emekliye ne kadar promosyon verecek? Sigaraya bu kez indirim geldi 500 bin liranın aylık getirisi ne kadar? İsrailli bakandan Türkiye tepkisi Murat Ülker Patiswiss krizini değerlendirdi