Özgür Özel: Atatürk'e sahip çıkan teğmenlerin siyasi hesaplara alet edilmesini kınıyorum

CHP lideri Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, teğmenlerin mezuniyet törenindeki kılıçlı yeminine ilişkin açıklamasına tepki gösterdi. Özel, "Ebedi başkomutanları Mustafa Kemal Atatürk'e sahip çıkan Harbiye'den yeni mezun teğmenlerin siyasi hesaplara alet edilmesini kınıyorum" ifadelerini kullandı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kara Harp Okulu mezuniyet töreninin ardından kılıçlarıyla yemin eden teğmenlerle ilgili, "Bu kılıçları kime çekiyorsunuz? 30 kişi olabilir, 50 kişi olabilir. Bunları temizleyeceğiz" açıklamasını yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "Vazgeçin" diye seslendi. 

Konuyla ilgili X hesabından paylaşımda bulunan Özel, şu ifadeleri kullandı: "8 gün durup düşünüp sonra bu tepkiyi vermek çok manidar. Ebedi başkomutanları Mustafa Kemal Atatürk'e sahip çıkan Harbiye'den yeni mezun teğmenlerin siyasi hesaplara alet edilmesini kınıyorum. Siyasi düşüşünüzü durdurmak umuduyla kutuplaşma siyasetinize pırıl pırıl gençlerin geleceklerini feda edemezsiniz. Bu ahlaki de değildir, vicdani de değildir. Bu hamle siyasidir ama yersiz ve haksızdır. Bunu milletimiz unutmaz ve affetmez. Vazgeçin!!!"

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ÖNDER 21. İmam Hatipliler Kurultayı'nda yaptığı konuşmada, teğmenlerin yeminiyle ilgili şunları söylemişti: "Geçenlerde malum, mezuniyet töreninde bazı istismarcılar ortaya çıkmak suretiyle kılıçlar çektiler. Bu kılıçları kime çekiyorsunuz? Şimdi bunlarla ilgili olarak da gerekli bütün şu anda araştırmalar, hepsi yapılıyor ve oradaki birkaç tane kendini bilmez bunlar da evelallah temizlenecek. Biz buralara durup dururken gelmedik. Bu 30 kişi olabilir, 50 kişi olabilir. Kim olursa olsun, bunların ordumuzun içinde bulunması mümkün değil. Bunları temizleyeceğiz.

Bakıyorsun 3 tane birinci olan kızımız var. Ve bu kızlarımızdan birisinin ismi İkra. 3 kardeş, adı İkra. Manisalı ve birinci oldu. Diğer ikisi, onlar da yine birer Anadolu yavrusu. Fakat tabii bu oyuna nasıl geldiler, gelindi. Şimdi çalışmalarımızı yapıyoruz ve bu konuyla ilgili olarak da üniversitemizle görüşmelerimizi yaptık. Ve bu konuda Kara Kuvvetleriyle görüşmelerimizi yaptık, Milli Savunma ile görüşmelerimizi yaptık ve bunların süratle temizlenmesi için de adımlarımızı atıyoruz. Ordumuz üzerinden siyasi hesap görülmesine müsaade etmeyiz. Tüm dünyada üstün disipliniyle bilinen ordumuz içinde buna zarar verecek bir durumu görmezden gelmez, demokratik denetim mekanizmaları çerçevesinde gerekli adımları mutlaka atarız ve atacağız."

Villası kesici tel örgülerle çevrili olduğundan giremedik Kayıp Narin'in cansız bedeni bulundu Erzurum'a mevsimin ilk karı yağdı: Hava sıcaklığı 10 derece birden düştü Tüm dünyada acil durum ilan etti Amca Salim Güran beni ve ailemi öldürmekle tehdit etti Instagram'a Türkiye'de erişim yasağı getirildi