16 Eylül 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.09.2024 19:30 | Son Güncelleme: 07.09.2024 20:11

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: Her olaydan darbe çıkarma huyunuzdan vazgeçin

İBB Başkanı İmamoğlu, Kara Harp Okulu mezuniyet töreninin ardından kılıçlarıyla yemin eden teğmenler hakkında, "Bunları temizleyeceğiz" ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, "Her olaydan, darbe çıkarma huyunuzdan vazgeçin, gençlerimize yazık etmeyin" diye seslendi
İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: Her olaydan darbe çıkarma huyunuzdan vazgeçin

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, teğmenlerin mezuniyet törenindeki kılıçlı yeminine ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına tepki gösterdi. İmamoğlu, X hesabından yaptığı paylaşımda, "Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve teğmenlerimizin, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e bağlılığı siyaset üstüdür. Genç teğmenler en mutlu ve onurlu günlerinde büyük bir coşku içinde ülkenin kurucusuna olan saygılarını ifade etmek istediler, hepsi bu" ifadelerini kullandı. 

"Her olaydan, darbe çıkarma huyunuzdan vazgeçin, gençlerimize yazık etmeyin" diyen İmamoğlu şöyle devam etti: "Sevgili gençler ve ailelerine sesleniyorum; dün “katil” dediğine bugün “kardeşim” diyen zihniyetten, her şeyi siyasi menfaatine kullanan, milleti bölen bu akıldan milletçe ilk seçimde kurtulacağız. Yaşasın Cumhuriyet. Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk."

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ÖNDER 21. İmam Hatipliler Kurultayı'nda yaptığı konuşmada, teğmenlerin yeminiyle ilgili şunları söylemişti: "Geçenlerde malum, mezuniyet töreninde bazı istismarcılar ortaya çıkmak suretiyle kılıçlar çektiler. Bu kılıçları kime çekiyorsunuz? Şimdi bunlarla ilgili olarak da gerekli bütün şu anda araştırmalar, hepsi yapılıyor ve oradaki birkaç tane kendini bilmez bunlar da evelallah temizlenecek. Biz buralara durup dururken gelmedik. Bu 30 kişi olabilir, 50 kişi olabilir. Kim olursa olsun, bunların ordumuzun içinde bulunması mümkün değil. Bunları temizleyeceğiz.

Bakıyorsun 3 tane birinci olan kızımız var. Ve bu kızlarımızdan birisinin ismi İkra. 3 kardeş, adı İkra. Manisalı ve birinci oldu. Diğer ikisi, onlar da yine birer Anadolu yavrusu. Fakat tabii bu oyuna nasıl geldiler, gelindi. Şimdi çalışmalarımızı yapıyoruz ve bu konuyla ilgili olarak da üniversitemizle görüşmelerimizi yaptık. Ve bu konuda Kara Kuvvetleriyle görüşmelerimizi yaptık, Milli Savunma ile görüşmelerimizi yaptık ve bunların süratle temizlenmesi için de adımlarımızı atıyoruz. Ordumuz üzerinden siyasi hesap görülmesine müsaade etmeyiz. Tüm dünyada üstün disipliniyle bilinen ordumuz içinde buna zarar verecek bir durumu görmezden gelmez, demokratik denetim mekanizmaları çerçevesinde gerekli adımları mutlaka atarız ve atacağız."