Roman Abramovich'in süper yatı Solaris İstanbul'a geliyor

İngiltere'nin seyahat ve uçuş yasağı getirdiği Rus oligark Roman Abramovich'in Tel Aviv-İstanbul-Moskova uçuş hattını izleyen özel jetinden sonra, süper yatları Solaris ve Eclipse de benzer bir güzargah izliyor

İngiltere'nin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakın olduğu gerekçesiyle yaptırım listesine aldığı Roman Abramovich zor günler geçiriyor. Chelsea'nin sahibi, kulübün banka hesaplarının dondurulmasının ardından özel jetiyle dün Tel Aviv'e geldi. Havalimanında Reuters objektiflerine beyaz sakallı haliyle takılan 55 yaşındaki iş insanının uçağı, ilerleyen saatlerde İstanbul'a iniş yaptı ve kısa bir molanın ardından Moskova'ya geçti.

Aynı zamanda İsrail ve Portekiz vatandaşlığı olan Abramovich'in süper yatları da benzer bir güzargahı takip ediyor . Rus oligarkın Eclipse adlı lüks yatı 21 Şubat’ta, yani Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’nın doğusundaki Donbas bölgesine askeri bir operasyon başlatmasından üç gün önce, Karayipler’deki Sint Maarten Adası’ndan yola çıktı, şu an Akdeniz’e doğru ilerliyor.

Solaris'in rotası

Abramovich’in bir diğer lüks yatı Solaris ise 13 Mart’ta Karadağ’dan İstanbul’a doğru yola çıktı. Solaris'in şu andaki yeri 9.7 knot hızla seyrediyor. Rotada değişiklik olmazsa 23 Mart öğle saatlerinde İstanbul'da olacak. 

Solaris hakkında

Roman Abramovich’in Almanya’da bir tersanede inşa edilen 430 milyon sterlinlik süper yatı Solaris'te; helikopter iniş yeri, yüzme havuzu ve 8 güverte var. 36 yolcu kapasiteli süper yat 48 kabin ve 60 kişilik mürettebata ev sahipliği yapıyor.

Solaris

Eclipse hakkında

Rus milyarderin 340 milyon euro değerinde, 164 metre uzunluğundaki Eclipse isimli dev yatı geçen yaz Bordum'daydı. 22 metre genişliğindeki 6 katlı mega yat; helikopter pisti ve yüzme havuzunun yanı sıra lüks süit odalar, mini denizaltı ile spor salonu gibi birçok lüksü barındırıyor.

Hangi banka emekliye ne kadar promosyon veriyor? Bugün başlıyor: Hangi banka emekliye ne kadar promosyon verecek? Sigaraya bu kez indirim geldi 500 bin liranın aylık getirisi ne kadar? Oscar’ın en büyük hayal kırıklığı Önce çıplak çıktı sonra toga giydi