Tarihi görüşmede Özel'den 'vergide adalet' için ortak çalışma önerisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesinde vatandaşın ekonomik sıkıntılarıyla ilgili makro çözümlere ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan CHP lideri Özel'in, adaletli bir vergi sisteminin oluşturulması için Meclis'teki tüm siyasi partilerin katılımıyla ortak bir çalışma yapılmasını önerdiği öğrenildi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'la gerçekleştirdiği görüşmede ekonomiyle ilgili öneri ve taleplerinin öne çıktığı belirtildi. CHP kaynaklarından edinilen bilgiye göre Özel görüşmede, asgari ücrete temmuzda ara zam, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması, çay ve hububat fiyatlarının üreticinin beklentilerine göre yeniden düzenlenmesi, atanmayan öğretmenler ve özel okul öğretmenlerinin sorunları, staj ve çıraklık mağdurları,  emeklilikte kademe bekleyenler ile kira yardımı sona erecek olan depremzedelerin durumu gibi konuları gündeme getirdi. 

Yurttaşın ekonomik sıkıntılarıyla ilgili makro çözümlere ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan CHP liderinin görüşmede masaya getirdiği bir diğer konu da vergi reformu oldu. Buna göre Özel, adaletli bir vergi sistemi için tüm siyasi partilerin katılımıyla Meclis’in çalıştırılmasını teklif etti.

Özel’in çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınmasının esas olduğunu, bunun yanında mevcut bütçenin gelir ve giderleri üzerinde de mali çalışma yapılması ve adaletsizliği giderecek tedbirler alınması gerektiğini dile getirdi. Özel bu kapsamda, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile CHP’nin ekonomi kadrolarının bu konuda bir araya gelebileceğini de ifade etti.

"Yeni anayasa toplumun temel beklentileri arasında değil"

CHP lideri Özel’in görüşmede; Gezi Davası, Sinan Ateş ve Tahir Elçi cinayetleri, Emine Şenyaşar'ın adalet taleplerini ve Hakkari Belediyesi’ne kayyum atanması konusunu da gündeme getirdiği bildirildi. Özel görüşmede, yeni anayasa konusunun bugün yakıcı sorunlar yaşayan toplumun temel beklentileri arasında yer almadığını, bu konuda bir toplumsal mutabakat oluşması gerektiğine işaret ederek, yeni anayasa meselesinin tartışılması için önce mevcut Anayasa'ya ve Anayasa Mahkemesi (AYM) kararlarına uyumun şart olduğuna ilişkin görüşlerini tekrarladığı öğrenildi.

Yenidoğan çetesi skandalı 4 ile daha sıçradı Kürtlere TC devletinin sahibi olmayı teklif ediyorum Bakanlık satışını yasakladı İran'a verilecek yanıtı konuşmak için henüz çok erken Meteoroloji'den 8 il için sarı kodlu uyarı Üç virüslü bir salgının ortasındayız