Yargıtay kararını verdi: Galatasaray, Adası’na kavuşacak

Galatasaray Spor Kulübü, Galatasaray Adası işletmecisinin tahliyesi hususunda İstanbul 22. İcra Hukuk Mahkemesinin lehte vermiş olduğu tahliye kararının Yargıtay’ın 1 Mart 2022 tarihli kararı ile onandığını açıkladı

Galatasaray, uzun zamandır süren Galatasaray Adası ile ilgili davanın, işletmecinin tahliyesine karar verilerek sonuçlandığını açıkladı. Mahkemenin geçen yıl verdiği kararı Yargıtay da onayladı ve işletmecinin adadan çekilecek olmasıyla sarı-kırmızı kulüp adasına kavuşacak. İşte o açıklama:

"Camiamıza hayırlı olsun"

Galatasaray Adası işletmecisinin tahliyesi hususunda İstanbul 22. İcra Hukuk Mahkemesinin lehimize vermiş olduğu tahliye kararı Yargıtay’ın 1 Mart 2022 tarihli kararı ile onanmıştır. Camiamıza hayırlı olmasını dileriz.

Hukukun üstünlüğünü tescilleyen, haklının er ya da geç mutlaka üstün geleceğini bir kez daha kanıtlayan bu karar, Galatasaray camiasının zaferidir. Hukuki sürecin her aşamasında emek veren tüm paydaşlarımıza teşekkürü borç biliyoruz.

Saygılarımızla,

Galatasaray Spor Kulübü


Süreç 2017’de başladı

2006 yılında Özhan Canaydın döneminde Galatasaray Adası işletmeci Mehmet Koçarslan’a kiralandı. Ancak ilerleyen yıllarda hukuki sorunlar yaşanmaya başladı. Galatasaray ile işletmeci davalık oldu. 5 yıl önce ise Ada’da imara aykırı yapılaşma ile ilgili yıkım işlemi yapıldı. İBB ekipleri tarafından 28 Mayıs 2017 tarihinde Galatasaray Adası’nın üstündeki yapılaşmanın bir kısmını yıktı. Ada’da ikinci yıkım ise 2018 yılı Temmuz ayında gerçekleşti. Yıkım çalışmalarının ikinci kısmında ise adada bulunan yazlık restoran ve bazı ofislerin yıkım işlemleri tamamlandı.

Hukuki süreç ile ilgili en önemli gelişme ise 18 Mart 2021’de yaşandı. Galatasaray Kulübü tarafından Galatasaray Adası işletmecisine açılan davada işletmecinin adayı tahliye etmesine karar verdi. Bunun üzerine işletmeci, kararı istinaf mahkemesine taşıdı. İstinaf mahkemesi de Galatasaray Kulübü’nü haklı buldu ve Galatasaray Adası'nın tahliye kararını onayladı.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi (İstinaf) 49. Hukuk Dairesi, Su Ada ve Galatasaray Adası olarak bilinen Kuruçeşme Adası’na ilişkin yerel mahkemenin verdiği kararı inceledi. Davalı Mels Turizm Otelcilik Restoran Eğlence Hizmetleri Sanayi ve Tic. Lmtd. Şirketi’nin istinaf başvurusunu değerlendiren Daire, itirazı ‘işletmenin kirayı ödemediğine’ karar vererek ret etti. Bunun üzerine dava Yargıtay’a taşındı ve Yargıtay da bu gün hukuki süreçte son sözü söylemiş oldu.

Hangi banka emekliye ne kadar promosyon veriyor? Bugün başlıyor: Hangi banka emekliye ne kadar promosyon verecek? Sigaraya bu kez indirim geldi 500 bin liranın aylık getirisi ne kadar? Oscar’ın en büyük hayal kırıklığı Önce çıplak çıktı sonra toga giydi