NASA'nın uzay aracı Orion, Ay'ın yüzeyinden ilk görüntüleri paylaştı

NASA Artemis programı kapsamında uzay aracı Orion'u Ay'a göndermeyi başardı ve mürettebatsız uzay aracı görevinin 6. gününde ,Ay’a en yakın noktaya ulaşıp Dünya ile Ay'ın ilk görüntülerini paylaştı

NASA'nın Orion uzay aracı, şimdiye kadarki en zorlu denemesinden çarpıcı görüntüler paylaştı.
Önceki haftalarda NASA, Artemis programı kapsamında uzay aracını Ay'a göndermeyi başarmıştı. Bu ileride insanları da taşıyıp taşıyamayacağını görmek için yapılan büyük bir testti.

NASA, test başarıyla tamamlanırsa, kapsülün sonunda insanları Ay'a ve Mars görevlerine taşıyacağını umuyor. Ancak Orion'un ilk olarak Ay'ın etrafında dönüp geri gelmesi ve NASA'nın, Orion'un şimdiye kadar tasarladığı en güvenli uzay aracı olduğu iddialarını kanıtlaması gerekiyor. Orion bu yolculuğu gerçekleştirirken, dış tarafına monte edilmiş kameralarla uzayın fotoğraflarını çekti.

Bu fotoğraflar arasında Dünya'ya gönderdiği, Orion'u sıyırarak geçen Ay yüzeyinin çarpıcı, yakın plan görüntüleri de yer alıyor. Bu görüntüler Artemis I görevinin 6. gününde, Artemis'e monte edilmiş optik navigasyon kameraları kullanılarak çekildi.

Yani Orion’un bu fotoğraf çekmesiyle birlikte, mürettebatlı Ay görevi öncesinde, uzay aracının optik navigasyon kamerasının farklı ışık koşullarında gösterdiği durumda test edilmiş oldu. Ay’ın yörüngesinde 1 hafta kalacak olan Orion 11 Aralık’ta dünyaya dönecek.

Hangi banka emekliye ne kadar promosyon veriyor? Bugün başlıyor: Hangi banka emekliye ne kadar promosyon verecek? Sigaraya bu kez indirim geldi 500 bin liranın aylık getirisi ne kadar? Oscar’ın en büyük hayal kırıklığı Önce çıplak çıktı sonra toga giydi